-
International Management

Tyskland

Tyskland er et av de største markedene i verden og Norges største handelspartner på kontinentet. Et år i Tyskland kan åpne for mange spennende muligheter i fremtiden.

Mannheim ligger sør i Tyskland. Byen er midtpunktet i regionen Rhein-Neckar-Dreieck som omfatter Mannheim, Heidelberg og Ludwigshafen med til sammen over 650 000 innbyggere. Regionen har over 100 000 virksomheter og har et sterkt fokus på forskning og utvikling, de er også en betydelig eksportør til alle deler av verden.

Mannheim og området rundt kan tilby varierte konserter, musikk- og teaterfestivaler. Byen er også et godt utgangspunkt for å reise i Europa.

Mannheim Universität

Mannheim Universität ligger i sentrum av Mannheim og holder til i et gammelt barokkslott. Universitetet regnes ikke bare som ett av de vakreste universitetene i Tyskland, men også som et av de beste. Universitetet har 12 000 studenter og et stort internasjonalt miljø.

Studentene har undervisning sammen med tyske eller andre internasjonale studenter. Universitetsystemet er på mange måter likt det norske.

BI-studenter som reiser på utveksling til Mannheim har undervisning på engelsk, med unntak av 12 studiepoeng i tysk språk og kultur.

Les mer om Mannheim Universität på deres hjemmesider.

Bomuligheter

Universitetet tilbyr studenthybler og det er også godt mulig å finne private alternativer.

Akademisk kalender

Høstsemesteret varer fra september til desember. Hvis du ønsker språkkurs vil det holdes i august. Vårsemesteret varer fra februar til juni.