Eiendomsmegling, jus og økonomi
Kunne du tenke deg å jobbe med eiendom? Etter dette studiet kan du jobbe med boligsalg- men også mennesker, eiendomsforvaltning og byutvikling. Samtidig får du en solid grunnutdanning i økonomi.
- Norsk
- Heltid
- Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim
- Studiestart: august 2024
Vi har fått mange søkere til dette programmet for studiestart høsten 2024. Det er derfor nå fullt ved Campus Stavanger, Trondheim, Oslo og Bergen (1.,2. og 3. år).
Hva lærer du?
Eiendomsmegleren legger til rette for at kjøp og salg av eiendommer skjer på en trygg og effektiv måte. Å være i eiendomsbransjen kan handle om å jobbe med mennesker på et individuelt plan, men det kan også handle om å jobbe med store samfunnsstrukturer. Det er en bransje som holder seg aktuell og som speiler måten vi lever på.
Den økonomiske, sosiale og globale utviklingen påvirker eiendomsbransjens muligheter og utfordringer. Bærekraftighet, innovasjon i finansieringsmodeller og stadig høyere kompetansebehov, er eksempler på noen av dagens trender. I tillegg til eiendomsfagene vil du også få en solid faglig plattform innen økonomi og jus, som åpner opp for flere muligheter, og gjør at du kan jobbe innen andre bransjer enn eiendomsmegling.
Dette er noen av temaene du lærer om:
- Eiendomsmegling. Hele prosessen fra markedsføring og dokumenthåndtering, til den praktiske gjennomføringen av overdragelse av eiendom og oppgjøret av handelen.
- Jus. Studiet gir deg en forståelse av de potensielle juridiske problemstillingene du kan stå overfor som eiendomsmegler, og hvordan du kan løse disse.
- Økonomi. Du vil lære å foreta økonomiske vurderinger og analyser, gjennom fag i regnskap, statistikk, og finans.
Medhjelper
Allerede etter første semester kan du jobbe som «medhjelper» for et eiendomsmeglerkontor. Da vil du kunne hjelpe til med visninger og andre relevante oppgaver tilknyttet meglerprofesjonen. På den måten vil du få verdifull erfaring, kompetanse og nettverk som vil ruste deg god for arbeidslivet.
Eiendomsmegling, jus og økonomi
Hvorfor velge dette studiet?
Engasjerende forelesninger og kvalitetsundervisning er noe vi streber etter å tilby. Vi er opptatte av at du skal bygge en solid kompetanse som gjør deg relevant for fremtidens arbeid. I videoen nedenfor beskriver en student, en faglig fra BI og en fra næringslivet sitt perspektiv på hvorfor du bør velge en bachelor i Eiendomsmegling, jus og økonomi ved BI.
Hvorfor velge bachelor i eiendomsmegling, jus og økonomi?
BI Podcast - Kim & Mathias - Eiendomsutvikling
Tidligere student Mathias deler hvordan det var å studere Eiendomsmegling på BI og hvorfor han synes det er ekstra spennende med jus og eiendomsutvikling.
Hva kan du bli?
For å kunne kalle seg en eiendomsmegler er det lovpålagt med høyere utdanning i eiendomsmegling, og du må ha to år med praktisk erfaring. Med en bachelor i eiendomsmegling, jus og økonomi fra BI oppfyller du de formelle utdanningskravene du trenger, og du har mulighet til å jobbe som eiendomsmeglerfullmektig for å få den relevante erfaringen.
BI er den klart største tilbyder av eiendomsmeglerutdanning i Norge, og har hatt dette studiet siden 1991. Det betyr at med en utdannelse fra BI vil du ha en attraktiv utdannelse som er anerkjent i arbeidsmarkedet. Etter endt utdanning vil du blant annet kunne jobbe med:
- Eiendomsmegling. Med en bachelor i eiendomsmegling, jus og økonomi kan du jobbe som eiendomsmeglerfullmektig.
- De som har en bachelor i eiendomsmegling, jus og økonomi fra BI jobber også innen eiendomsutvikling, eiendomsforvaltning, bank og offentlig forvaltning.
Muligheter i studietiden
Studiet har en fleksibel studieplan som betyr at du i stor grad kan tilpasse graden din ut ifra interessene dine. Som student på BI får du flere spennende muligheter som kan bidra til en variert og interessant studiehverdag, samtidig som du bygger relevant kompetanse. Sjekk ut de spennende mulighetene du har underveis i studiet:
Internship
Få relevant jobberfaring som en del av studiet og få den berømte foten innenfor døra. BI tilbyr internship som valgkurs. Du kan selv velge bedrift, og får muligheten til å teste fag og bransje ut ifra interesser, kompetanse og personlige egenskaper.
Utveksling
Du trenger ikke å utsette studiene for å tilfredsstille reiselysten – ta deler av utdanningen din i utlandet! Ønsker du å jobbe i utlandet eller i et internasjonalt selskap etter studiene, kan det være lurt å velge utveksling.
Valgkurs
Vi tilbyr en rekke valgkurs, slik at du kan tilpasse studiet ditt etter egne ønsker og interesser. På den måten kan du bygge opp kompetanse og få en fagkombinasjon som gjør deg attraktiv og unik.
Hva kan du studere videre?
Master of Science på BI. Mange velger å fortsette videre på BIs anerkjente masterstudier. Tar du bachelor i eiendomsmegling, jus og økonomi kvalifiserer du faglig sett direkte til følgende studier:
I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Vi tar gjerne en prat med deg om hvordan du kan oppfylle opptakskravene. BI tar forbehold om at endringer kan skje, og at opptakskrav til MSc-programmer kan endres fra år til år.
Du kan også søke deg til andre anerkjente universiteter og høyskoler både i Norge og i utlandet.
Hvilken bachelorgrad passer deg best?
Studieomaten er en test som gir deg et bedre utgangspunkt for å velge riktig. Den gir deg en rangering av heltidsstudier som kan passe for hvem du er, og det du vil i fremtiden.
Studieplan
1. År
- 60 studiepoeng (stp)
Høst
-
7,5 stp
-
7,5 stp
-
7,5 stp
2. År
- 60 studiepoeng (stp)
Høst
-
7,5 stp
-
7,5 stp
-
7,5 stp
-
7,5 stp
I 6. semester avholdes det i tillegg en obligatorisk muntlig eksamen.
-
Du trenger generell studiekompetanse og et minimum antall konkurransepoeng for å kvalifisere for dette studiet.
-
Som student på BI har du mulighet til å søke om lån og stipend fra Lånekassen.
BI er en uavhengig kunnskapstiftelse. Det betyr at et eventuelt overskudd går tilbake til skolen i form av utvikling av studiene og mer forskning.
Praktisk informasjon
Bachelorstudiene har prioritert søknadsfrist 15. april. Du må søke innen da for å være sikker på å få din søknad vurdert. For studier med ledig kapasitet tar vi i mot søknader også etter 15. april.
- Norsk
- Heltid
- Studiepoeng: 180
- Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim