-

Hva kan jeg bli?

Smaken av seier

På kontoret til Ole Kristian heier meglerne på hverandre, samtidig som de har en sunn intern konkurranseholdning. Noe som er naturlig i en konkurransedrevet bransje.

Ole Kristian Isdahl

Stilling: Eiendomsmegler

Arbeidsgiver: DNB Eiendom

Bachelor i eiendomsmegling, jus og økonomi

 – Det beste med konkurranser er jo å vinne. Når du har vært på en befaring der du vet du konkurrerer med en del andre meglere som du vet har jobbet i mange år og som har et «navn», og selgeren ringer og sier det blir deg – det smaker godt!

Drevet av resultater

Etter å ha jobbet som eiendomsmeglerfullmektig hos DNB Eiendom i to år, har Ole Kristian vokst. Han er mer selvstendig, bedre til å planlegge og han har lært mye om salg og kommunikasjon. Det er likevel de gode resultatene som er det mest givende med jobben. Han motiveres av å gjennomføre en god prosess for selger, og sikre dem en bra sum og et godt resultat.

 – Når du hører takknemligheten etter budrunden eller i kontraktsmøte i etterkant, det føles godt. Og så er det veldig gøy når noen ringer og sier de har fått deg anbefalt. Det er en god bekreftelse på et tidligere godt resultat.

Varierte dager

Ole Kristian liker at hver dag og hvert møte er forskjellig. På befaringene handler det om å få eieren av boligen til å velge han som megler, og da er han ofte i konkurranse med andre meglere og foretak. Videre på visning møter han de mulige kjøperne. Da får han gjerne diverse spørsmål og problemstillinger han må svare på. Og så er det budrunde – en veldig spennende dag for både han og selgerne.

 – Noe av det beste med denne jobben er å møte nye mennesker. Man møter nye mennesker og situasjoner hele tiden, noe som byr på utfordring og tilpasningsdyktighet.

Meglerens mange roller

Som eiendomsmegler kommer man tett på mennesker og deres livssituasjon. Et boligkjøp er en av de største og viktigste valgene man tar i livet, og meglerens rolle kan fort svinge fra å være både vaktmester og parterapeut. Ole Kristian har også opplevd å måtte megle mellom selgerne.

 – Det kan oppstå uenighet mellom selgerne når jeg er til stede. Da må jeg prøve å få partene til å fokusere på salget. I noen tilfeller kan den ene parten være kjempefornøyd med resultatet og klar til å selge, mens den andre parten ikke nødvendigvis er fornøyd med sum. Da må det megles dem i mellom for å komme frem til en enighet de begge blir fornøyde med.

Trygg merkevare

DNB er et selskap med trygge rammer, godt støtteapparat. og ikke minst så er det en av Norges aller største merkevarer. Dette var grunnen til at Ole Kristian valgte DNB.

 – Som nyutdannet er det lurt å tenke seg frem til hvilke foretak som gir deg best forutsetning for å gjøre det bra, og for min del var det DNB.  
 

Eiendomsmegling, Jus og Økonomi