-
Masterstudier

Forretningsjus og økonomi

Lær deg samspillet mellom jus og økonomi og hvordan dette påvirker næringsliv og samfunn. Oppnå en tverrfaglig innsikt og kompetanse som er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet.

Hva lærer du?

Dette studiet vil gi deg et godt tverrfaglig grunnlag for å møte de økende, rettslige kravene som stilles i arbeidslivet, både til generell og spesialisert forretningsjuridisk kompetanse. Skal man få oversikt og en helhetlig forståelse av reglene som gjelder, kreves det omfattende forretningsjuridiske kunnskaper på avansert nivå. Men det alene er ikke nok. Du må også ha innsikt i økonomiske problemstillinger, og kunne se juridiske og økonomiske problemstillinger i sammenheng.

Det vil bli benyttet eksempler (case) i undervisningen som tar utgangspunkt i praktiske situasjoner innen forretningslivet. De fleste større arbeidsprosesser, som oppføring av næringsbygg, innovasjon- og teknologiprosjekter, omorganiseringer og børsnoteringer inneholder både økonomiske og juridiske arbeidsoppgaver. Med denne mastergraden vil du bli egnet til å lede eller koordinere de tverrfaglige teamene som gjerne opprettes for å gjennomføre slike prosjekter. Du vil kunne fungere som et faglig bindeledd når ulike profesjoner skal samarbeide.  

Ta en titt på disse kurseksemplene

En rettshanner som slår ned i bordet
En rettshanner som slår ned i bordet

Lær å identifisere juridiske problemstillinger, finne relevant rettsgrunnlag, foreta en rettslig argumentasjon og å konkludere i en sak. Samtidig lærer du å identifisere EU-rettslige og rettsøkonomiske aspekter ved rettssystemet.

Tre personer som snakker sammen
Tre personer som snakker sammen

Få en grunnleggende forståelse av både juridiske og kommersielle begreper for å ha presis kommunikasjon og et velfungerende samarbeid-som er viktig når kontrakter forhandles, konkluderes og følges opp.

Mynter stablet på et papir, ved siden av en kalkulator
Mynter stablet på et papir, ved siden av en kalkulator

Lær om regnskapsmessige problemer fra et regulatorisk og økonomisk perspektiv og indirekte skatt. Selv om regnskap og skatt ofte betraktes som to separate deler vil i stor grad integrere disse to temaene.

En mann som jobber på en pc, mens han ser på noen papirr med grafer
En mann som jobber på en pc, mens han ser på noen papirr med grafer

Forstå de sentrale og viktige kapitalmarkedsreglene og -pliktene som gjelder for investorer og utstedere/selskaper, samt de finansøkonomiske prinsippene som ligger til grunn for disse reglene.

Hvorfor velge dette studiet?

Engasjerende forelesninger og kvalitetsundervisning er noe vi streber etter å tilby. Vi er opptatte av at du skal bygge en solid kompetanse som gjør deg relevant for fremtidens arbeid. I videoen nedenfor beskriver en student, en faglig fra BI og en fra næringslivet sitt perspektiv på hvorfor du bør velge en Master i Forretningsjus og økonomi ved BI.

Hvorfor velge master i forretningsjus og økonomi?

Lurer du på hvilket masterprogram som er den perfekte matchen for deg? Bruk 4 minutter og ta vår Master-quiz

Karrieremuligheter

Med en master i forretningsjus og økonomi har du en dobbelkompetanse som er attraktiv i næringslivet, advokatbransjen og i offentlig forvaltning, siden kjennskap til både forretningsjus og økonomi er viktig.

Her er noen eksempler på våre tidligere studenter og de stillingene de sikret seg rett etter endt utdanning:

Trude S. Kvaløyseter
Trude S. Kvaløyseter

Junior fund administrator (Private Equity and Alternative Investment Fund) i Permian Business Partner AS

Trude S. Kvaløyseter

Alexander Bakken
Alexander Bakken

Eiendomsutvikler, Handelsbygg Holding

Alexander Bakken

Julie Nilsen
Julie Nilsen

Bid Manager, Crayon AS

Julie Nilsen

Dena Taherkhani
Dena Taherkhani

Associate, Forensic Services hos KPMG Norge

Dena Taherkhani

Lisa Gulliksrud
Lisa Gulliksrud

Fagspesialist Risiko og Kvalitet, DNB Asset Management

Lisa Gulliksrud

Stine Sophie Johnsen Senior Associate KPMG Law Senior Associate hos KPMG Law

GENERELLE MULIGHETER

Som student på BI får du flere spennende muligheter som kan bidra til en variert og interessant studiehverdag, samtidig som du bygger relevant kompetanse. Sjekk ut de spennende mulighetene du har underveis i studiet:

;

Studieplan

Studieåret på BI er delt i to semestre, et høstsemester og et vårsemester. Her kan du se hvilke fag som inngår i studiet og hvilket semester de gjennomføres. Studieplaner oppdateres årlig i juni. Vi tar forbehold om endringer.

Opptakskrav og pris

Praktisk informasjon