Digital sikkerhet for ledere
BI og NTNU har inngått et samarbeid om å utdanne norske ledere i cyber sikkerhet. Bakgrunnen er at norske bedrifter taper milliarder av kroner på cyberangrep årlig. BI og NTNU ønsker derfor, med sin kompetanse på henholdsvis ledelse og teknologi, å få cyber sikkerhet høyere på agendaen ved å gi norske ledere nødvendig kunnskap og ferdigheter.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 15
- Pris: 47 100 kr
- Oslo
- Se timeplan
Om programmet
Å ivareta digital sikkerhet er først og fremst et virksomhetsansvar, hvor virksomhetsleder er ansvarlig for å foreta risikovurderinger og på bakgrunn av dette gjennomføre tilstrekkelige tiltak. Det er mange som er interessert i dataene våre - enten for å stjele, drive utpressing eller for å skade oss eller virksomheten vår.
Digitaliseringen av tjenester for innbyggere, bedrifter og for offentlige etater må derfor utvikles med forholdsregler og strategier for å øke motstandsdyktigheten mot trusler og cyberangrep. Med motstandsdyktighet menes evnen til å beskytte sine systemer, oppdage skadelig programvare så fort som mulig - og respondere på hendelser på en slik måte at man oppnår normal drift kort tid etter et sikkerhetsbrudd. Den nye globale standarden for å adressere utfordringer innen cyber sikkerhet følger prinsippet: «Beskytt, Oppdag, Responder».
En høy grad av motstandsdyktighet kan oppnås gjennom å bevisstgjøre beslutningstakere, grundige risikovurderinger og evnen til å balansere innvirkningen på virksomheten, risiko, og unødvendig overbeskyttelse.
Ledelse og implementering av innovasjon innen cyber sikkerhet – både på det organisatoriske- og det tekniske planet, innebærer å lede på tvers av interessenter og nettverk. Gjennom å rådgi samfunnet og beslutningstakere, støtter ledere for cyber sikkerhet en slik strategi og balansegang.
I dette kurset vil du lære mer om:
-
Å effektivt kommunisere med ledelse, IT-avdelingen og andre involverte interessenter.
-
Å forstå motstandsdyktighet mot trusler og cyberangrep gjennom å anvende prinsippet «Beskytt, Oppdag, Responder».
-
Å utvikle og evaluere krisehåndterings- og hendelsesplaner.
Praktisk informasjon
-
Dette masterprogrammet er på 15 studiepoeng.
- Dette programmet kan inngå i graden Executive Master of Management og Executive Master of Management med spesialisering i sikkerhetsledelse og kulturforståelse.
-
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Undervisningsspråket er på norsk. Engelskspråklige gjesteforelesere kan forekomme. Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Kurset avsluttes med en prosjektoppgave som teller 60% av totalkarakteren, samt en 48 timers hjemmeeksamen som teller 40%. Prosjektoppgaven kan løses individuelt eller i gruppe på inntil tre studenter.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i etterkant av studiestart. Fakturaen vil du finne under Min faktura inne på studentportalen.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt over gjeldende studieavgifter.
-
Executive Master of Management praktiserer rullerende opptak av studenter på de enkelte programmene så lenge det er kapasitet.
Er det venteliste på programmet? Les mer om dette her.
Forelesere
Nils-Otto Ørjasæter er førsteamanuensis ved Institutt for strategi og entreprenørskap på Handelshøyskolen BI.
"Kurset vil gi et godt grunnlag for ivaretakelse av informasjonssikkerhet i din organisasjon"
Associate Professor
Timeplan
Oslo: Gjennomføring våren 2023
1. samling: 08.02 - 10.02
2. samling: 08.03 - 10.03
3. samling: 19.04 - 21.04
Hjemmeeksamen: 12.05 - 15.05
Innlevering av prosjektoppgave: 02.06
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 15
- Pris: 47 100 kr
- Oslo