Økonomi for beslutningstakere
Dette masterprogrammet gir deg økt forståelse av økonomiske sammenhenger og problemstillinger som er essensielle for alle beslutningstakere i en organisasjon.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 93 500 kr
- Oslo, Bergen, Stavanger
- Se timeplan
HVORFOR ØKONOMI FOR BESLUTNINGSTAKERE?
Lederne er ansvarlige for bedriftens økonomi! Dette betyr at det er helt avgjørende at du har kontroll på bedriftens regnskap. I dette programmet går vi igjennom økonomiske sammenhenger som gir deg oversikten du trenger for å føre bedriften fremover. Du må vite hvilke begrensninger og muligheter som ligger i bedriftens økonomi.
I Økonomi for beslutningstakere gir vi deg det faglige grunnlaget du trenger for å få innsikt i de økonomiske forholdene i din virksomhet. Programmet omfatter temaer innenfor økonomistyring, finans, regnskap, mikroøkonomi og metode, temaer som på en naturlig og pedagogisk måte er knyttet sammen for å gi deltakerne et helhetsbilde av hvordan bedriftsøkonomi kan og bør anvendes i beslutningssammenheng.
Programmet forutsetter ikke at du har formell økonomi-bakgrunn.
Programmets innhold
- Ledelsesmessige utfordringer og økonomisk samstyring
- Regnskapsforståelse og budsjettering
- Kostnadsanalyser, kalkulasjon, lønnsomhet
- Investeringsanalyser
- Regnskapsanalyse og verdsettelse
- Sammensatte problemstillinger i privat/offentlig regi
- Risikoanalyser, prosjektpresentasjon og eksamensgjennomgang
- Simuleringsspillet Briefcase
- Programmet avsluttes med at alle gruppene fremfører sine prosjektoppgaver i plenum. Det stilles krav til aktiv deltakelse fra alle deltakerne.
Hvem passer programmet for?
Dette masterprogrammet henvender seg til ledere og mellomledere som ønsker økt forståelse for økonomiske sammenhenger og beslutninger.
Praktisk informasjon
-
Dette masterprogrammet er på 30 studiepoeng. Programmet gjennomføres med en kombinasjon av digitale moduler, oppgavegjennomgang/veiledning digitalt, samt fysiske samlinger. Studiebelastningen er fordelt over fem eller seks intensive samlinger over to semestre. Undervisningen foregår på campus på dagtid (hele dager).
Det er totalt tre fysiske samlinger per studieår, og det øvrige undervisningsopplegget foregår digitalt via læringsplattformen Insendi. Se timeplanen for mer detaljer.Ut over samlingene så er det lagt opp til 12 digitale oppgaveseminarer á 1 time. Disse er spredt utover hele skoleåret og gjennomføres på kveldstid. Du må også beregne tid til veiledning, selvstudium, gruppearbeid og eksamen.
- Dette programmet kan inngå i graden Executive Master of Management.
-
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene, men det forventes at studentene benytter Excel til å foreta de ulike analysene.
-
Studentene evalueres gjennom prosjektoppgave som teller 60% av totalkarakteren og en individuell fire timers skriftlig eksamen som teller 40%. Prosjektoppgaven kan skrives individuelt eller i grupper på inntil tre personer. Alle eksamener må bestås for at vitnemål i programmet skal bli tildelt.
-
Undervisningsspråket er på norsk. Engelskspråklige gjesteforelesere kan forekomme.
Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i to rater. Fakturaen vil du finne under Min faktura inne på studentportalen.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt over gjeldende studieavgifter.
Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver selv om arbeidsgiver betaler for studiet.
Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
Forelesere
Espen Skaldehaug er førstelektor ved Handelshøyskolen BI. Han er fagansvarlig og bidragsyter på en rekke kurs og program ved Handelshøyskolen BI innenfor fagområdet foretaksøkonomi, det være seg Executive Master of Managementkurs og/eller andre fordypningskurs. Skaldehaug har gjennomført godt over 100 skreddersydde undervisningsprogram i norske virksomheter er i tillegg involvert i undervisning i utlandet.
Skaldehaug er mye benyttet som foreleser, inspirator og samtalepartner i både privat og offentlig sektor, og har i den forbindelse mottatt en rekke undervisningspriser. Skaldehaug er utdannet ved Universitet i Linkøping, studieretning for industriell økonomi.
Pål Berthling-Hansen forsker blant annet på ABC-analyser og kostnadsreduksjonsstrategier, og har en doktorgrad fra Southampton University Management School.
Ingunn Myrtveit er instituttleder og professor ved institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi.
Timeplan
Stavanger: Gjennomføring vår/høst 2022
1. samling: 21.03 - 23.03
2. samling: 30.05 - 02.06
3. samling: 19.09 - 21.09
Ut over samlingene så er det lagt opp til digitale oppgaveseminarer. Disse er spredt utover hele skoleåret og gjennomføres på kveldstid.
Oslo: Gjennomføring høst 2022/vår 2023
1. samling: 12.10 - 14.10
2. samling: 13.12 -16.12
3. samling: 08.02 - 10.02 2023
Ut over samlingene så er det lagt opp til digitale oppgaveseminarer. Disse er spredt utover hele skoleåret og gjennomføres på kveldstid.
Bergen: Gjennomføring høst 2022/vår 2023
1. samling: 19.10 - 21.10
2. samling: 07.12 - 10.12
3. samling: 15.02 - 17.02 2023
Ut over samlingene så er det lagt opp til digitale oppgaveseminarer. Disse er spredt utover hele skoleåret og gjennomføres på kveldstid.
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 93 500 kr
- Oslo, Bergen, Stavanger