Strategisk forretningsutvikling og innovasjon
I dette programmet lærer du om hvordan digital teknologi skaper forretningsmessige muligheter som kan utnyttes gjennom digitalisering og digital transformasjon. Forretnings- og teknologiforståelse er sentralt, og vil sammen med kunnskap om digital innovasjon og innovasjonsprosesser og organisering gi et godt grunnlag for å jobbe med digitalisering og digital transformasjon.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 89 000 kr
- Oslo
- Se timeplan
HVORFOR STRATEGISK FORRETNINGSUTVIKLING OG INNOVASJON?
Vil du bli en av dem som har kompetansen til å utvikle nye og unike forretningsmodeller gjennom digital teknologi? Ønsker du å forstå hvordan en plattform basert forretningsmodell fungerer? Vil du kunne gjennomføre digital tiltak i egen virksomhet?
Evnen til kombinatorisk innovasjon er sentralt for digitalisering og digital transformasjon. Digitale muligheter oppstår gjerne der hvor ulike teknologier og innovasjoner settes sammen til noe nytt, en ny praksis, produkt eller tjeneste. Digital innovasjon handler ofte om “å snu ting på hodet”, dvs. å se utforske muligheter som er det motsatte av det man gjør i dag. Dette vil påvirke virksomhetens forretningspraksis, forretningsmodell og rolle i et verdisystem.
Programmet er praktisk rettet og du vil få mulighet til å anvende teknologien underveis, som ved å lære og sette opp en chatbot. Prosjektarbeidet er et utviklings- eller innovasjonsprosjekt som du kan jobbe med gjennom hele programmet. Det kan ta utgangspunkt i et problem, en utfordring eller en mulighet og ha et strategisk potensiale for virksomheten. Gjennom arbeidet får du praktisk erfaring med digital innovasjon. En oversikt over tidligere prosjektarbeider finner du i denne bloggposten.
Etter gjennomført program har du opparbeidet deg et helhetlig perspektiv på mulighetene innen digital teknologi, innovasjon og forretningsutvikling, og du forstår betydningen av ulike organisatoriske roller og kompetanser i forretningsutvikling og innovasjon.
Programmets samlinger
- Strategi, forretningsutvikling og teknologiutvikling: Sentralt i samlingen er forståelse av den digitale teknologiens rolle i verdikjeder, verdiverksteder og verdinettverk.
- Digital teknologi, innovasjon og innovasjonsprosesser: På denne samlingen får vi digitale forelesninger fra teknologiparken Sophia Antipolis.
- Teknologiledelse og teknologi i praksis: Når man gjennomfører forretningsutvikling og innovasjon vil man støte på noen sentrale utfordringer i forhold til å velge hensiktsmessige teknologiske løsninger. Det vil bli gitt en innføring i disse samt i teknikker som bidrar til å takle disse utfordringene. Temaer som virksomhetsarkitektur og arkitekturplanlegging står sentralt i samlingen sammen med metoder og teknikker for å kunne vurdere økonomiske effekter mht. nytteverdi og kostnader.
- Digital - smidig - nettverk: Kunnskap og læring er sentrale elementer for innovative virksomheter. En ting vi observerer at mange organisasjoner endrer seg fra å være statiske, hierarkiske og trege til å bli mer smidige, nettverksorienterte og responsive. I denne samlingen vil vi ha fokus på aktuelle trender, erfaringer og mekanismer for å lykkes med en slik omstilling.
- Digitale endringsagenter: Samlingen vil ha fokus på hvordan du kan ta en rolle som digital endringsagent og bidra til å utvikle virksomhetens innovasjonsevne.
Hvem passer programmet for?
Programmet henvender seg til deg som vil forstå hvilke forretningsmessige muligheter som kan skapes med digital teknologi, hvordan de kan realiseres gjennom digital innovasjon, og bidra til å skape en organisasjon med evne til digital innovasjon gjennom utforsking og utnytting. Programmet er velegnet for virksomheter med behov for problemløsing eller som har ideer man ønsker å få utredet.
Praktisk informasjon
-
Dette masterprogrammet er på 30 studiepoeng. Studiebelastningen er fordelt over fem eller seks intensive samlinger over to semestre, og undervisningen foregår på dagtid (hele dager). Se timeplanen for mer detaljer.
Du må også beregne tid til veiledning, selvstudium, gruppearbeid og eksamen.
- Dette programmet kan inngå i graden Executive Master of Management.
-
Det arrangeres normalt seks studiesamlinger, hver på 3-4 hele dager.
Som regel har kursene oppstart kl. 09.00 eller 10.00 på første undervisningsdag. Siste undervisningsdag avslutter som regel mellom kl. 15.00 til 18.00. Merk at variasjoner vil forekomme.
-
- Du har fullført bachelorgrad, tilsvarende 180 offentlig godkjente studiepoeng fra høyskole, universitet eller tilsvarende.
- Du har fylt 25 år.
- Du har fire års yrkeserfaring full tid. For søkere som har en fullført mastergrad fra før, kreves det tre års arbeidserfaring.
Les mer om opptakskravene for Executive Master of Management.
Vi praktiserer fortløpende opptak frem til studiestart av hvert enkelt program, eller til det er fulltegnet. Les mer om søknad og opptak ved BI.
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Studentene evalueres gjennom en prosjektoppgave som teller 60% av totalkarakteren og en individuell skriftlig 72-timers hjemmeeksamen som teller 40% av totalkarakteren. Prosjektoppgaven kan skrives individuelt eller i grupper på inntil tre personer og den er organisert i delinnleveringer (mappe) ved samling 2, 3 og 4 som alle skal bedømmes bestått/ikke bestått. Ikke beståtte delinnleveringer må leveres på nytt sammen med neste innlevering. Sluttlevering skjer etter siste samling og er grunnlag for karaktersetting.
-
Undervisningsspråket er norsk. Engelskspråklige gjesteforelesere kan forekomme.
En stor del av pensumlitteraturen er på engelsk.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i to rater. Fakturaen vil du finne under Min faktura inne på studentportalen.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt over gjeldende studieavgifter.
Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver selv om arbeidsgiver betaler for studiet.
Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
"Strategisk forretningsutvikling og innovasjon var et kjempenyttig, lærerikt og inspirerende program for meg. Dette programmet er et godt eksempel på at undervisning kan være både solid og spennende samtidig."
Prosjektleder, Sopra Steria
Forelesere
Ragnvald Sannes har en Master of Science i økonomi og ledelse fra Handelshøyskolen BI. Han arbeider innenfor området IKT-ledelse og har fokus på forholdet mellom næringsliv og informasjonsteknologi.
Espen Andersen har forsket på temaer som teknologistrategier, mobile business, elektronisk handel, kunnskapsledelse, læringsteknologi, digital forretningsstrategi og CIO-CEO interaksjon.
Hvordan gjennomføres kurs til våren?
Gjennomføringen av vårens kurs og programmer tilpasses hele tiden gjeldende smittevernanbefalinger fra myndighetene. Når det er nødvendig, vil undervisningsaktiviteter gjennomføres digitalt.
Timeplan
Oslo: Gjennomføring høst 2020/vår 2021
1. samling: 02.09 - 05.09
2. samling: 20.10 - 23.10
3. samling: 14.01 - 16.01
4. samling: 11.03 - 13.03
5. samling: 22.04 - 24.04
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 89 000 kr
- Oslo