-
Bærekraftstrategi

Sosialt fokus i egen drift

BI jobber systematisk med å forbedre sosiale forhold for ansatte og studenter, gjennom tiltak knyttet og handlingsplaner. BI jobber også med å sikre arbeidsforhold for ansatte hos BIs leverandører, gjennom innkjøpskrav og i tråd med åpenhetsloven.

BI jobber systematisk med å sikre gode arbeidsforhold både for ansatte, studenter og leverandører. For egne ansatte jobber BI i tråd med Arbeidsmiljøloven samt vie egne policyer og handlingsplaner. Arbeidet med studenter er i tråd med Høyskoleloven samt egne mål og handlingsplaner, i samarbeid med BIs studentforening BISO. BI jobber for å trygge sosiale og anstendige arbeidsforhold for våre leverandører, i tråd med Åpenhetsloven samt via egne policyer for innkjøp og leverandøroppfølging.

Mangfold, rettferdighet, inkludering og tilhørighet (DEIB)

I tråd med BIs strategiske bærekraft fokus på SDG 5 Likestilling, ønsker vi å skape et trygt sted hvor både ansatte og studenter opplever tilhørighet og vekst. BI har vedtatt klare ambisjoner og handlingsplaner spesifikt knyttet til mangfold, likestilling, inkludering og tilhørighet (DEIB). Noen av BIs ambisjoner er å:

  • Øke andelen kvinner i faglig stab
  • Øke andelen menn i administrative lederstillinger
  • Øke andelen kvinner i finansstudier
  • Øke bevisstheten om ubevisst skjevhet
  • Ha nulltoleranse for seksuell trakassering

BI har nedsatt en arbeidsgruppe som jobber med videreutvikling av mangfold og likestilling på BI.

BI rapporterer også om generelt arbeidsmiljø, velferd for ansatte og studenter samt om DEIB, se våre årsrapporter.

BI’s rising stars in finance and tech

Kornelia, Aditi og Jacqueline er blant mottakerne av BIs Women in Finance and Tech-stipend. Hvorfor valgte de tradisjonelt mannsdominerte studieprogram? Les mer: BI’s rising stars in finance and tech.

Ansvarlig leverandøroppfølging

BI arbeider for å sikre sosiale og anstendige arbeidsforhold hos våre direkte leverandører og i deres verdikjeder. Dette gjøres gjennom BIs innkjøpspolicy, kontraktsprosedyrer og oppfølging, i tråd med Åpenhetsloven, som trådte i kraft 1.  juli 2022. På dette feltet har BI ambisjoner om å:

  • Øke kontrolltiltak og oppfølgingstiltak overfor BIs leverandører med tanke på anstendige arbeidsforhold
  • Økt åpenhet og transparens

BIs innkjøp og samarbeid med leverandører er knyttet til vår kjernevirksomhet; høyere utdanning, forskning og campusdrift. BI har fokus på å ta bevisste valg ved kjøp av varer og tjenester, herunder fokus på både miljø og sosiale forhold for ansatte hos våre leverandører og i deres verdikjeder. BI forventer at leverandørene sikrer anstendige arbeidsforhold og grunnleggende menneskerettigheter for ansatte i deres verdikjeder.

BI har endret oppfølgingsprosedyrer og har blant annet oppdatert anbudsforespørsler, standard kontraktsmaler og innkjøpsprosedyrer til å inkludere at åpenhetslovens krav er ivaretatt for nye kontrakter. BI har fulgt opp BIs nåværende og mest relevante leverandører, basert på vesentlighetsanalyser og sosialt ansvarlig innkjøp fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ). I tilelgg har BI etablert en ny intern prosedyre for å sikre et mer helhetlig arbeid med ansvarlig leverandøroppfølging og nylig oppdatert etiske retningslinjer for ansatte. BI vil fortsette med forebyggende og kontrollerende arbeid på dette feltet.

Hvis du har spørsmål til BI relatert til Åpenhetsloven, om BIs innkjøpsarbeid  og/eller vår oppfølging av leverandører, send e-post til grc@bi.no. Vi svarer innen tre uker.

Ler mer om Åpenhetsloven og Forbrukertilsynets retningslinjer.