Hva er videreutdanning?
Videreutdanning på BI er kurs og studier i kombinasjon med jobb. De aller fleste av våre deltidsstudenter er i full jobb, og derfor er fleksibilitet et nøkkelord hos oss.
Videreutdanning på BI er kurs og studier i kombinasjon med jobb. De aller fleste av våre deltidsstudenter er i full jobb, og derfor er fleksibilitet et nøkkelord hos oss.
Du velger selv tempoet i din utdanning, og om du ønsker undervisning på dagtid eller på nett, basert på hva som passer deg og din hverdag best. Dine medstudenter er i samme situasjon, og dere får en unik mulighet til å lære av hverandres erfaringer gjennom klassediskusjoner og gruppearbeid. Slik oppstår et nettverk som mange har stor nytte av også i jobbsammenheng.
Alle våre kurs kan tas frittstående hvis du bare ønsker en faglig oppdatering innenfor et område, eller som en del av en grad. Videreutdanning er alt fra kortere kurs over ett semester, via programmer og større utdanningsløp som en bachelor- eller mastergrad. Du kan lese en forklaring på de ulike kurs- og programbetegnelsene vi opererer med her.
Poenget med vårt videreutdanningstilbud er å gi deg som er i jobb mulighet til å få oppdatert kunnskap, ny kunnskap innen spesifikke emner eller kanskje skape nye karriereveier. De viktigste grunnene til at våre studenter velger å ta videreutdanning er for å få et karriereløft, personlig utvikling eller for å øke egen kompetanse, ifølge vår siste studentundersøkelse. De samme undersøkelsene viser også at våre studenter er fornøyde kunder! Du kan lese mer om hvorfor videreutdanning er et smart valg her.
Visste du at BI tilbyr over 200 kurs og programmer som du kan ta ved siden av jobb? Disse kursene kan tas frittstående hvis du ønsker en faglig oppdatering innenfor et område, eller som en del av en bachelor- eller mastergrad.
På BI har vi løpende opptak til våre kurs og programmer, men vi anbefaler likevel at du søker så tidlig som mulig for å være sikret plass. Søknaden din behandles frem til studiet starter eller til det er fulltegnet. Søknaden i seg selv er ikke forpliktende. Avtalen er først økonomisk bindende når du har signert tilbud om studieplass.
Dette varierer, men generelt stilles det krav til generell studiekompetanse. I noen tilfeller kan du også søke på bakgrunn av realkompetanse. Til våre masterprogrammer kreves det blant annet at du har fullført en bachelorgrad, tilsvarende 180 offentlig godkjente studiepoeng.
Prisen for kurs, studier og programmer varierer avhengig av nivå, studiepoeng, utenlandssamlinger osv. På nettsiden til hvert kurs finner du informasjon om pris sentralt plassert.
Studenter med minst 50 % studiebelastning (dvs. minst 15 studiepoeng per semester) er berettiget til å søke lån og stipend fra Statens lånekasse for utdanning. Over halvparten av våre studenter får også deler eller hele utdanningen finansiert av arbeidsgiver, ifølge en fersk studentundersøkelse.
Noen kurs har individuell skriftlig eksamen, mens flere har en individuell hjemmeeksamen. På mange kurs og programmer er det ingen tradisjonell eksamen, men en avsluttende prosjektoppgave, som enten kan løses individuelt eller i grupper på inntil tre studenter. For å finne ut hva som er tilfelle med et kurs du er interessert i, kan du lese på kurssiden under «Eksamensform».
De fleste av våre kurs og programmer gjennomføres på norsk. Noen undervises på engelsk, mens andre kan ha enkelte samlinger, forelesning eller pensum på engelsk, for eksempel i forbindelse med utenlandsopphold.
Spørsmål om videreutdanning? Våre erfarne studieveiledere kan hjelpe deg både med å se nye muligheter og få innsikt til å ta tryggere valg. Book en uforpliktende og personlig veiledning!