-
Masterstudier

Kvantitativ finans

Finansindustrien blir mer og mer kvantitativ, og dette studiet gir deg de avanserte ferdighetene bedrifter leter etter i dagens arbeidsmarked.

Hvorfor studere kvantitativ finans?

Globalisering i dagens finansmarkeder har ledet til økt konkurranse og et økt behov for ansatte med avanserte ferdigheter. Jobbkandidater som kan kombinere et solid forståelse av finansteori med kvantitative ferdigheter er veldig attraktive i arbeidsmarkedet.

Selskaper i dag har tilgang til store mengder data, og de trenger ansatte som kan håndtere og analysere finansdata for å ta strategiske avgjørelser. En master i kvantitativ finans gir deg ferdighetene du trenger til å vurdere problemer, analysere dem med avanserte modeller, og ta gjennomtenkte avgjørelser.

Du lærer å bruke big data og teknologi til å forstå komplekse finansielle forhold, evaluere risiko, og maksimere profitt. Denne kombinasjonen av kvantitative og analytiske ferdigheter kan lett overføres til andre felt utenom finans, noe som gjør deg til en ettertraktet kandidat på tvers av mange fagfelt.

Handelshøyskolen BI er en stiftelse og opptaksprosessen håndteres ikke av Samordna opptak. Det er derfor mulig å søke om studieplass til våre  masterstudier på heltid etter 1. mars

Dette programmet foregår på engelsk. Les mer på våre engelske sider.

KARRIEREMULIGHETER

Som utdannet vil du være utstyrt med de nødvendige avanserte kvantitative og datavitenskapelige ferdighetene for å lykkes i den stadig mer sofistikerte finansbransjen. Nedenfor er noen eksempler på stillinger våre tidligere studenter har oppnådd rett etter endt utdanning:

efar
efar

Associate - Fixed Income North America

Arbeidsgiver: Norges Bank Investment Management
Navn: Fredrik Valand Fusdahl
Statsborgerskap: Norge

5yey
5yey

PhD i finans

Institusjon: Tilburg University
Navn: Per Bjarne Bye
Statsborgerskap: Norge

rtyr
rtyr

Dataanalytiker - Makroøkonomi og energi

Arbeidsgiver: Rystad Energi
Navn: Akan Kadyrbekov
Statsborgerskap: Kasakhstan

eyey
eyey

kvantitativ analytiker

Arbeidsgiver: Norges Bank Investment Management
Navn: Jørgen Haakerud
Statsborgerskap: Norge

;

Praktisk informasjon