-
Bachelorstudier

Hvorfor ta en bachelor på BI?

En bachelor vil gi deg kompetanse og ferdigheter som arbeidsgivere søker etter og det vil være en viktig start på en livslang karrierereise.

Selv i tider med lav arbeidsledighet, er det unge mennesker uten utdannelse, som sliter mest med å få jobb. Om du velger bort høyere utdanning, kan det bli vanskeligere å bygge karriere, du kan miste spennende muligheter fordi du mangler formell kompetanse, og du kan oppleve å tjene dårligere enn andre med en bachelorgrad på CV’en. Ved å ta en bachelor på BI gir du deg selv de beste mulighetene for å lykkes. Her en noen gode grunner for hvorfor du skal ta en bachelor på BI.

Fleksibel utdanning og mye å velge i

Å studere ved en handelshøyskole gir deg flere ben å stå på, og du kan velge mellom mange spennende bachelorstudier. Selv våre spesialiserte studier, gir deg en bredde og fleksibilitet som gjør at du kan jobbe i mange ulike bransjer og yte i mange ulike roller. Studiene våre passer like godt for deg som er usikker på hva du skal bli, men som ønsker å studere noe som holder mulighetene åpne for en bredde av ting, men også for deg som har tydelige mål og ambisjoner.

Anerkjent skole

Kun 1% av verdens handelshøyskoler har trippel akkreditering, noe BI kan smykke seg med. I tillegg oppnår BI gode plasseringer i de mest anerkjente rangeringene for handelshøyskoler som Financial Times Ranking og QS World University Rankings. For deg som velger BI, betyr det at utdannelsen du får hos oss er av høyeste kvalitet, også internasjonalt. Kjennskapen og omdømmet til BI er høy blant næringslivsledere og beslutningstakere, og kvalitetsstempelet vil kunne ha mye å si når du skal søke jobb senere.

Gode jobbmuligheter

For oss er det viktig at utdanningene vi tilbyr er relevante og attraktive for både studentene, deres fremtidige arbeidsgivere og samfunnet for øvrig. Det er et ansvar vi tar på alvor. Vi samarbeider tett med næringslivet og jobber kontinuerlig med å tilpasse oss morgendagens kompetansebehov.

 

9 av 10

bachelorstudenter fra BI får jobb innen seks måneder.

Arbeidsmarkedsundersøkelsen 2024

 

I undervisning vil du blant annet jobbe med å løse relevante caser og reelle utfordringer fra arbeidslivet. I tillegg inviteres bedrifter og organisasjoner inn i undervisningen for å holde presentasjoner og foredrag. Mange av studentene på BI er ambisiøse og flinke til å bruke kompetansen og nettverket de får vi via skolen.

 • Utveksling

  Mange drømmer om å reise, se nye steder og oppleve andre kulturer. Du trenger ikke å utsette studiene for å tilfredsstille reiselysten – alle våre bachelorstudier tilbyr utveksling til utlandet. Vi samarbeider med 210 skoler i 48 land.  

 • Internship

  Få relevant jobberfaring som en del av studiet og då den berømte foten innenfor døra. BI tilbyr internship som valgkurs og får testet bransje og oppgaver ut ifra interesser, kompetanse og personlige egenskaper.  

 • Gode forelesere

  Våre forelesere er gode på forskjellige ting, men det de har  til felles er et genuint ønske om at du skal lære og la deg engasjere av det som skjer i klasserommet.

 • Internasjonal profil

  Vi fokuserer på å bygge sterke internasjonale bånd. Det gjøres blant annet i undervisning, via pensum og med et internasjonalt miljø. Å lære seg å samarbeide med folk med ulike kulturer og perspektiver, er en styrke som blir verdsatt av arbeidslivet.  

"Alle mine studievenner på BI fikk seg en relevant jobb enten før eller like etter at vi leverte bachelor-oppgaven – selv signerte jeg kontrakt før påske. Selv om vi alle jobber med økonomi, havnet vi i så mange ulike roller og bransjer. Det sier noe om hvor mange muligheter som finnes der ute."

Kristoffer Hettervik (Økonomi og administrasjon)

Regnskapsfører, Malling & Co.

Godt studiemiljø

Vi ønsker at du som student skal kunne fokusere på studiene dine, samtidig som du kan ta gode valg for fremtiden basert på mulighetene vi gir deg underveis. Vi ønsker at du skal være åpen og nysgjerrig for ny kunnskap. Utdannelse handler om å lære nye ting. Ikke bare fag, men hvordan du kommuniserer og samarbeider bedre med andre, hvordan du håndterer motgang og medgang, og hvordan du balanserer studentliv og privatliv. Det handler også om å trives på skolen, få nye venner, prioritere tiden sin, få pengene til å strekke til, holde motivasjonen oppe og bli kjent med seg selv.

Uavhengig om du velger Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger, så vil du være omringet av andre studenter som også ønsker å ha en fin studietid. Noen av vennskapene du former her kan vare livet ut. 

"De to tingene jeg likte aller best på BI, er de dyktige foreleserne som skaper virkelig gode diskusjoner i klassen, og det tette samarbeidet med næringslivet. Det er stadig interessante selskaper innom på campus, og jeg var ute på flere bedriftsbesøk og foredrag med interessante bransjefolk."

Erik Gaupås (Forretningsjus og økonomi)

KYC Spesialist, DNB

"Tre år på BI ga meg mye mer enn bare fagkunnskap: Jeg fikk en relevant deltidsjobb som innholdsprodusent for sosiale medier på BI, og jeg fikk et sosialt nettverk gjennom klassemiljøet og idrettslag. Der ble jeg tipset om jobben jeg har nå. Den hadde jeg nok ikke fått uten jobberfaringen fra BI."

Peder Berntsen-Øybø (Digital kommunikasjon og markedsføring)

Social Media Specialist, Dentsu Norway

Arbeidsmarkedsundersøkelsen viser at en grad fra BI sikrer deg en god jobb og gir deg det du trenger for å lykkes i arbeidsmarkedet. Ta steget og søk nå!

 

Søk nå

 

 

BREDT UTVALG

På BI kan du velge mellom mange forskjellige bachelorstudier som du kan studere på heltid. I tillegg har vi mange fleksible løsninger, hvis du vil ta en bachelor ved siden av jobb eller studere på nett.