-
Arbeidsmarkedsundersøkelsen 2023:

BI-studenter får jobben de ønsker seg

Hvert år undersøker vi hvordan det går med nyutdannede BI-studenter på jobbmarkedet. Resultatet bekrefter at BI er et smart valg som gir deg mange fordeler.

90 % av BI-studentene er i jobb innen 6 måneder.


– I min nærmeste vennegjeng så var alle ute i relevant jobb før vi var ferdig på studiet, noen i bank og finans, noen i regnskapsføring, andre i inkassobransjen, det er masse variasjon. Jeg hadde etterhvert en klar plan om at bank og finans var bransjen for meg. Da var det en stor fordel at BI er tett på næringslivet og skaper møteplasser der vi får møte og bli kjent med folk i interessante selskaper. 

Erik Gaupås
KYC Spesialist, DNB
Bachelor i Forretningsjus og Økonomi

9 av 10 BI-studenter anbefaler utdanningen til andre.

– Det som gjør BI til en helt spesiell skole, er det tette samarbeidet med ledende selskaper i næringslivet. Det gjør at vi får en helt annen forståelse av virkeligheten vi snart skal ut i. Enten de kom på besøk til campus på BI eller om vi studenter kom ut til dem, så ble vi kjent med menneskene bak brandet. Det er en stor forskjell, og allerede der merket jeg at folka fra Deloitte var utadvendte, frampå og hyggelige. Og nå som jeg faktisk jobber her og møter mange flere av dem, får jeg det bekreftet!

Mustafe Jama
Consultant AI & Data, Deloitte
Master i Business Analytics

  • 99 % av våre masterstudenter er i jobb innen seks måneder

    Et halvt år etter at de gikk ut fra Bl, svarer 9 av 10 masterstudenter at de er svært fornøyd med jobben de har fått. Dermed har de fått oppfylt det viktigste ønsket de hadde da de valgte studier, og bekreftet at Bl gir deg de beste mulighetene.

  • En handelshøyskole i verdenseliten

    Når du skal konkurrere om drømmejobben din, er det et klart pluss å ha en utdanning i verdensklasse. Av alle handelshøyskoler i verden er det kun 1% som innfrir alle kvalitetskravene i de tre mest prestisjefylte, internasjonale akkrediteringene. BI er én av dem. Dét er en fordel du tjener på.

  • 93 % av våre masterstudenter får tilbud om jobb før endt utdanning

    Det samme gjelder over halvparten av bachelorstudentene. At studentene våre er så ettertraktede på arbeidsmarkedet viser at strategien vår fungerer. BI skal fortsette å være best på en utdanning som er tett på næringslivet.

Bilde av student
Bilde av student

Hvorfor ta en bachelor?

De fleste jobber i dagens arbeidsmarked krever i det minste en bachelorgrad. En bachelor er en solid start på din karriere, og det første steget til videre masterstudier.

Bilde av studenter i forelesning
Bilde av studenter i forelesning

Hvorfor ta en master?

En master er krevende, men mange jobber krever kompetanse på dette nivået.

88% av BIs masterstudenter får jobbtilbud før siste eksamen.

– Det var veldig deilig å ha fast jobb i boks før jeg gjorde siste innspurt på masteren! Av de jeg kjente på studiet mitt var det ingen som sto uten alternativer da vi var ferdige: Alle hadde enten fått fast jobb, eller valgt å gå videre med studier. Jeg sendte CV'en min til en medstudent fra BI som allerede hadde begynt i Capgemini, og det endte med at jeg signerte kontrakt her et par måneder før jeg var ferdig på studiet. Så nå er vi kollegaer, det er en fin bonus!

Stine Spidsberg
Data engineer, Capgemini
Master i Business Analytics

93% av BI-studentene er svært positive til fremtidige karrieremuligheter.

– Etter bachelorstudiet i Digital kommunikasjon og markedsføring ble jeg tilbudt jobb som butikksjef i Europris, og den muligheten tok jeg. Her får jeg vise at jeg kan skape resultater samtidig som jeg får nyttig ledererfaring med både personal og økonomi. Det store nettverket jeg fikk på BI, er også noe av det som gjør at jeg ser lyst på mulighetene framover.

Ingrid Simonsen
Butikksjef, Europris
Bachelor i Digital kommunikasjon og markedsføring

Arbeidsmarkedsundersøkelsen viser at en grad fra BI sikrer deg en god jobb og gir deg det du trenger for å lykkes i arbeidsmarkedet. Ta steget og søk nå!Søk nå

Finn ditt studium

Ikke sikker på hva du vil studere? Søk på din interesse nedenfor, for eksempel "finans" eller "markedsføring", eller trykk på Vis studier heltid for å se alle våre bachelor- og masterstudier.