-
AMU 2022:

BI-studenter er raskt ute med jobb

Som student på BI vil du få mange fordeler. En årlig undersøkelse av arbeidsmarkedet viser at utsiktene for nyutdannede BI-studenter er svært gode.

Arbeidsmarkedsundersøkelsen 2022

Det er viktig for oss at du lykkes som student på BI. Denne undersøkelsen utføres årlig for å se hvordan det går med våre studenter etter utdanningen.  Det er viktig å fremheve at pandemien har vært utfordrende for arbeidsmarkedet som kan påvirke resultatene av undersøkelsen.

Tallene hentet fra nyutdannede studenter viser fortsatt at en utdanning fra BI kan gjøre deg svært attraktiv i arbeidsmarkedet:

  • 96% av våre masterstudenter er i jobb innen seks måneder

    Selv når arbeidsmarkedet har vært påvirket av en pandemi stiller våre masterstudenter sterkt med en utdanning fra BI. Blant annet gjennom ordninger som internships, konsulentoppdrag og case-konkurranser, får de tidlig relevant erfaring som gjør de til attraktive kandidater.

  • 9 av 10 studenter fra BI vil anbefale utdanningen til andre

    Det er ingenting som gleder oss mer enn at studentene våre er fornøyde. Her vil du møte et apparat av mennesker som strekker seg langt for at du skal lykkes. Karriere- og studieveiledning er bare noe av det vi er bedre enn resten på.

  • 9 av 10 masterstudenter får tilbud om jobb før endt utdanning

    Det samme gjelder halvparten av bachelorstudentene. At studentene våre er så ettertraktede på arbeidsmarkedet viser at strategien vår fungerer. BI skal fortsette å være best på forskningsbasert utdanning som er tett på næringslivet.

9 av 10 bachelorstudenter er i jobb innen seks måneder

En master er ikke alltid nødvendig for å få en bra start på karrieren. 85 prosent av bachelorkandidatene sier at de er veldig fornøyd med jobben de fikk og 95 prosent er veldig positive til fremtidige karrieremuligheter.

91.6% av masterstudentene er veldig fornøyd med jobben de har fått

Vi vet at å få jobben man ønsker seg er den viktigste grunnen til å velge studier. At våre alumni er fornøyde med jobbene de har fått under en pandemi, er derfor en av de beste bekreftelsene vi kan få på at vi gjør mye riktig.

26% av bachelorstudentene jobber innen bank, finans og forsikring

Men det er ellers stor spredning i hvilke bransjer de med bachelor fra BI er ansatt. I årets undersøkelse fikk disse også blant annet jobber innen alt fra økonomi, IT, revisjon og eiendom, til kunst, media, PR og kommunikasjon.

9 av 10 fra siviløkonomi-programmet er i jobb innen seks måneder

Financial Times rangerte BIs Siviløkonomstudie blant de 100 beste i verden.

1 av 4 norske toppledere har en grad fra BI*

Planlegger du en karriere i Norge, er sjansen stor for at du blir intervjuet av en av våre tidligere studenter. En grad fra BI gir deg også tilgang til vårt internasjonale alumni-nettverk med mer enn 85 000 medlemmer i 80 land.

300 000 har en utdanning fra BI*

Det er ikke uten grunn at så mange velger oss. Et vitnemål fra BI har blitt synonymt med faglig tyngde. Vi er en av de høyest rangerte handelshøyskolene i Europa og nr. 1 i Norge. Her leverer vi forskning og undervisning i internasjonal toppklasse.

Internasjonalt miljø

BI har et internasjonalt miljø, med studenter og forelesere fra hele verden. I tillegg har mulighet til å få internasjonal erfaring ved å reise på utveksling, eller ta et internship ved en utenlandsk bedrift.

En anerkjent utdanning

En grad fra BI er anerkjent både i Norge og internasjonalt. Mer enn 300.000 mennesker har en utdanning fra BI.

Vi satser også stadig mer globalt, noe som anerkjennes i Financial Times' årlige rangering, og hos internasjonale utdanningsinstitusjoner.

 

*Ikke tall fra BIs arbeidsmarkedsundersøkelse

FINN DITT STUDIUM

Ikke sikker på hva du vil studere? Søk på din interesse nedenfor, for eksempel "finans" eller "markedsføring", eller trykk på Vis studier heltid for å se alle våre bachelor- og masterstudier.