-
Arbeidsmarkedsundersøkelsen 2024:

BI-studenter får jobben de ønsker seg

Hvert år undersøker vi hvordan det går med nyutdannede BI-studenter på jobbmarkedet. Resultatet bekrefter at BI er et smart valg som gir deg mange fordeler.

9 av 10 BI-studenter er i jobb innen seks måneder.

"I min nærmeste vennegjeng så var alle ute i relevant jobb før vi var ferdig på studiet, noen i bank og finans, andre i inkassobransjen, det er masse variasjon. Jeg hadde etterhvert en klar plan om at bank og finans var bransjen for meg. Det var en stor fordel at BI er så tett på næringslivet."

Erik Gaupås

KYC Spesialist, DNB

9 av 10 BI-studenter anbefaler utdanningen til andre

"Det som gjør BI til en helt spesiell skole, er det tette samarbeidet med ledende selskaper i næringslivet. Det gjør at vi får en helt annen forståelse av virkeligheten vi snart skal ut i. Enten de kom på besøk til campus på BI eller om vi kom ut til dem, så ble vi kjent med menneskene bak brandet."

Mustafe Jama

Consultant AI & Data, Deloitte

  • 9 av 10 masterstudenter får tilbud om jobb før endt utdanning

    Det samme gjelder over halvparten av bachelorstudentene. At studentene våre er så ettertraktede på arbeidsmarkedet viser at strategien vår fungerer. BI skal fortsette å være best på en utdanning som er tett på næringslivet.

  • Norges høyest rangerte handelshøyskole ifølge Financial Times.

    Når du skal konkurrere om drømmejobben din, er det et klart pluss å ha en utdanning i verdensklasse. Av alle handelshøyskoler i verden er det kun 1% som innfrir alle kvalitetskravene i de tre mest prestisjefylte, internasjonale akkrediteringene. BI er én av dem. Dét er en fordel du tjener på.

  • 95 % av våre masterstudenter er i jobb innen seks måneder

    Et halvt år etter at de gikk ut fra Bl, svarer 9 av 10 masterstudenter at de er svært fornøyd med jobben de har fått. Dermed har de fått oppfylt det viktigste ønsket de hadde da de valgte studier, og bekreftet at Bl gir deg de beste mulighetene.

Bilde av student
Bilde av student

De fleste jobber i dagens arbeidsmarked krever i det minste en bachelorgrad. En bachelor er en solid start på din karriere, og det første steget til videre masterstudier.

Bilde av studenter i forelesning
Bilde av studenter i forelesning

En master er krevende, men mange jobber krever kompetanse på dette nivået.

91% av masterstudentene er fornøyd med jobben de har fått etter endt utdanning.

"Det var veldig deilig å ha fast jobb i boks før jeg gjorde siste innspurt på masteren! Av de jeg kjente på studiet mitt var det ingen som sto uten alternativer da vi var ferdige: Alle hadde enten fått fast jobb, eller valgt å gå videre med studier."

Stine Spidsberg

Data Engineer, Capgemini

93% av BI-studentene er svært positive til fremtidige karrieremuligheter.

"Etter bachelorstudiet ble jeg tilbudt jobb som butikksjef i Europris. Her får jeg vise at jeg kan skape resultater samtidig som jeg får nyttig ledererfaring med både personal og økonomi. Det store nettverket jeg fikk på BI, er også noe av det som gjør at jeg ser lyst på mulighetene framover."

Ingrid Simonsen

Butikksjef, Europris

Arbeidsmarkedsundersøkelsen viser at en grad fra BI sikrer deg en god jobb og gir deg det du trenger for å lykkes i arbeidsmarkedet. Ta steget og søk nå!Søk nå

Finn ditt studium

Ikke sikker på hva du vil studere? Søk på din interesse nedenfor, for eksempel "finans" eller "markedsføring", eller trykk på Vis studier heltid for å se alle våre bachelor- og masterstudier.