-
Forskning

Institutt for retts­vitenskap og styring

Instituttet har et av Norges største akademiske fagmiljøer innen forretningsjus, skatterett, arbeidsrett, eiendomsmegling og økonomisk historie, samt et sterkt fagmiljø innen bedriftenes samfunnsansvar, klimastrategier og politisk økonomi.

Våre studenter får tilgang til den nyeste forskningen og fagutviklingen innenfor disse fagområdene. Vi har en målsetning om å levere førsteklasses forskningsbasert undervisning, formidlet på en læringseffektiv måte i alle våre programmer.

Instituttet arrangerer en rekke forskningsseminarer innenfor blant annet selskapsrett, skatterett, arbeidsrett, finansregulering, eiendomsmegling, stiftelsesforskning og klimastrategier. Instituttets forskning presenteres også på vitenskapelige konferanser og forskningsseminarer.

Bilde av Morten Kinander

Morten Kinander

Instituttleder Institutt for rettsvitenskap og styring +4797166641

Kontakt

Katrine Blindheimsvik
Administrasjonssjef

E-post: katrine.blindheimsvik@bi.no

Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

Sentralbord: 46 41 00 00

 • Fredag 15. september 2023 - nrk.no

  Økokrim skal vurdere om det er grunnlag for etterforsking av Finnes-saka

  Morten Kinander, jusprofessor ved Handelshøyskolen BI, seier det er mange like trekk mellom sakene til ektemannen til Huitfeldt og Finnes.

 • Fredag 15. september 2023 - finansavisen.no

  – Helt katastrofe

  – Det kommer garantert flere saker. Det viser at kultur og regelverk har vært ikke-praktiserende. Det har vært en kultur for å dure på, sier BI-professor Morten Kinander.

 • Fredag 15. september 2023 - vg.no

  Økokrim som politisk aktør

  Ved å bli en politisk aktør har Økokrim malt seg inn i et hjørne som det ikke finnes heldige utganger fra. Først involverte Økokrim seg i Borten Moe-saken. Så kom Huitfeldt og Flem, og de trakk seg…

Kalender

Kommende aktiviteter

Hva skjer på Institutt for rettsvitenskap og styring?

Vi har foreløpig ingen planlagte aktiviteter.