-
Bærekraftstrategi

Studentengasjement

Våre BI-studenter viser en inspirerende og lidenskapelig drivkraft for å skape varig bærekraftig innvirkning. Kanskje enda mer enn noen generasjon før dem.

BISO - Tør å være mer enn en student 

Logo BISOBI-studenter driver en stor studentorganisasjon (BISO) på alle våre fire norske studiesteder i Bergen, Trondheim, Stavanger og den største campusen i Oslo. Deres hovedfokus er å sikre et sosialt og inkluderende studentliv for alle heltidsstudenter, samt en arena for personlig utvikling. Å ha en levende og mangfoldig studentorganisasjon er viktig for studentens individuelle velvære og utvikling, samt for å skape sosiale forbindelser "for livet".

BI mener en blomstrende studentorganisasjon er viktig og finansierer BISO gjennom årlige budsjettbevilgninger. BISO-ledelsen administrerer disse midlene selv. BI tilbyr også gratis campusområder til BISO, for studentkontorer og sosiale møtearenaer / kafeer / puber. BI-ledelsen har ett sete i BISO-styret for å støtte studentene. BISO har noen eksterne midler gjennom sponsing og samarbeid med næringslivet, noe som gir studentene muligheten til å finansiere ekstra aktiviteter og oppnå verdifull forretningserfaring.

Les mer om BI Studentorganisasjon

BISO - studenter presser på for bærekraft

I 2018 skrev studentorganisasjonen et "call to action"-brev til BI-ledelsen, der de ba om endringer i læreplanene om bærekraft og andre tiltak, for å imøtekomme samfunnsutfordringer.

BISO-ledelsen har fortsatt denne utviklingen. BISO lanserte "BISO Impact" i Oslo i 2019 og utnevnte en rolle som "Head of Academics and Sustainability" i deres lokale ledergruppe, for å sikre et generelt fokus på bærekraft i både studentundervisning og egen drift. BISO samarbeider tett med BI for å fremme bærekraftsutvikling og studentengasjement.

I slutten av 2020 etablerte BISO-campus Trondheim “BISO Bærekraft”, med fokus på studentaksjoner for bærekraft, som strandopprydding og fundraising, samt kveldsforedrag fra “grønne virksomheter”. Målet er å utvide BISO studentens bærekraftsengasjement til alle studiesteder og integrere i alle studentaktiviteter.

Bilde av studenter som deltar i en paneldebatt
Bilde av studenter som deltar i en paneldebatt

BISO IMPACT

Det mest fremtredende studentengasjementet for bærekraft har hittil vært å etablere "BISO Impact" i 2019 på campus Oslo.

Disse ambisiøse studentene tar sikte på å være ”game changers” på bærekraft. Dette inkluderer påvirkning av læreplanforandringer gjennom det akademiske studentrepresentantsystemet. Det inkluderer å delta sterkt i samfunnsdebatten om bærekraft. Det inkluderer også grønnere BISO-studentdrift gjennom implementering av BISO-miljøsertifikater for BISO-enheter, basert på BIs Eco-Lighthouse-sertifiseringseksperter.

Den store årlige studentkonferansen “Inspire” har blitt forvandlet og gått sammen med BIs egen “GoExplorer Day” til en felles BI / BISO Impact “Inspire to Impact”-konferanse - for å adressere bærekraft i fellesskap mot både studenter, næringsliv og samfunn. Den første konferansen ble avholdt i 2020 og den andre (covid-digital) i 2021.

Å være grønn er ikke lenger bare en kostnad ved å drive forretning; det er en katalysator for innovasjon, nye markedsmuligheter og velstandsskaping. Sammen med BI har vi prøvd å integrere denne tankegangen i studentorganisasjonen, ved å skape en arena som engasjerer, inspirerer og gjør det mulig for unge bedriftsledere å utvikle de nødvendige ferdighetene for å skape en bærekraftig fremtid. BISO Impacts langsiktige mål er at studenter fra BI skal være ettertraktede i arbeidsmarkedet, fordi rekrutterere vet at bærekraftsspørsmål er topp prioritet både faglig og på sosiale arenaer som studentorganisasjonen.

Sarah Noe Brogaard
Grunnlegger og leder av BISO Impact (2019-20)

Bilde av bønder på et jorde
Bilde av bønder på et jorde

I mars 2021 var BI vert for FNs virtuelle og virkelig globale case-konkurranse sammen med partnerne EAT og KEARNEY.

Målet var å generere spillendrende løsninger for FNs Food Systems Summit i 2021 som støtter FNs bærekraftsmål (SDG) nr. 2: Ingen sult pluss SDG nr. 9 Industri, innovasjon og infrastruktur og SDG nr. 17 Partnerskap for målene.

85 internasjonale lag deltok, 15 kom til semifinalen og tre til finalen. Det vinnende teamet, Team Inbbictus fra Porto Business School (Portugal), vil komme med ideene sine til "Action Tracks"-eksperter på FNs Food Systems Summit 2021.

"Det har vært en flott opplevelse for oss alle! Vi gjorde vårt ytterste for å møte forventningene til utfordringen (saken er kjær til oss alle og burde være en global bekymring) og fokuserte oppmerksomheten vår i å prøve å løse problemet på en praktisk og realistisk måte, så det kan være nyttig for beslutningstakere. Takk til organisasjonen og til alle de som motiverte oss til å gå utover - uten deg hadde ikke seieren vært mulig. " Team Inbbictus

Bilde av et fullsatt audotorium
Bilde av et fullsatt audotorium

Å engasjere studentene våre gjennom eksponering for forretningspraksis om bærekraft er en viktig ambisjon for BI.

Siden 2016 har BI tilbudt internasjonal studentkonkurranse (BIIC) og brukt dem til å håndtere virkelige bærekraftsutfordringer og muligheter for næringslivet og samfunnet, i samarbeid med selskaper og organisasjoner. Disse støtteselskapene sikrer læring i virkeligheten gjennom å utvikle forretningsrelevante saker sammen med BI-fakultetet, som en del av juryen som vurderer studentbidrag og er vert for ulike bedriftsbesøk og studentarrangementer. I tillegg sponser de BIIC-arrangementet, dekker reise-, overnattings- og arrangementskostnader. Dette sikrer global inkludering og like muligheter, der alle kvalifiserte studentteam kan delta, uavhengig av finansieringsnivå i forskjellige land rundt om i verden.

I 2021 arrangerte BI også en global sakskonkurranse for FN; “EAT” - en virkelig global og virtuell sakskonkurranse for å transformere de ødelagte globale matsystemene.