-

BI studenter utvikler bærekraftige eventer for VisitOSLO

20. mai 2022

BI studenter i faget Bærekraftig Eventledelse har denne våren fått i oppdrag å utvikle bærekraftige aktiviteter til kongressdeltakere som kommer til Oslo.

Bestillingen kommer fra VisitOSLO som har bedt studentene å utvikle og pilotere seks ulike aktiviteter eller eventer som kan tilbys til kongressdeltakere. 

- I dette faget må studentene anvende teori og modeller for eventledelse i den virkelige verden, tenke bærekraft og jobbe med et reelt behov. Det er praksisnær læring som gir etterspurt kompetanse, sier kursansvarlig Terje Gaustad, som også er faglig leder for bachelorstudiet i Creative Industries Management.

Terje Gaustad

Terje Gaustad legger til rette for at studentene lærer bærekraftig eventledelse i praksis (Foto: Alexander Eriksson).  

Økte krav til bærekraft

De fleste internasjonale fagkongresser stiller krav til bærekraft når de skal velge destinasjon. For å være konkurransedyktige, ønsker VisitOSLO å tilby kongressgjester bærekraftige aktiviteter, opplevelser og eventer under sitt opphold i Oslo.

- Samarbeidet med BI er en vinn-vinn situasjon for alle involverte. Studentene får prøve seg på ekte kundeoppdrag og VisitOSLO får hjelp til å utvikle nye konsepter. Samtidig håper vi det kan bidra til økt rekruttering, sier Kristin Oishi, prosjektleder bærekraft i VisitOSLO.

Læring i praksis for studentene

Sara Nilsen, Christopher Marshal Murphree, Marte Johansen og Anne Lauvstad Røland utgjør en av studentgruppene som fikk oppdraget fra VisitOSLO. Deres oppdrag skulle handle om «bærekraftig mat».

- Faget har vært utrolig praktisk, vi har måttet ta kontakt med forskjellige eksterne aktører. Det er veldig selvstendig og hands-on arbeid. Vi kom i kontakt med Vippa for å arrangere en bærekraftig matopplevelse for konferansedeltakere med lokal mat, samtidig som det hadde smaker av verden, sier studentene.

Studenter ved Bærekraftig eventledelse 2022

Studentteamet som har jobbet med utvikling av et tilbud innen bærekraftig mat fra venstre Anne Lauvstad Røland, Marte Johansen, Christopher Marshal Murphre og Sara Nilsen (Foto Rebecca Svenkerud). 


Studentene hadde planer om å gjennomføre, men med ulike utfordringer og korona-restriksjoner, så ble ikke dette praktisk mulig.

- Det som er spesielt med dette faget er at vi blir lært alle metoder og det som trengs for å faktisk gjennomføre slik vi hadde planlagt, legger studentene til.

Temaene for oppdraget:

  1. Livet i Oslofjorden
  2. Sagene - et av verdens kuleste nabolag
  3. Bærekraftige matopplevelser
  4. Akerselva
  5. Bygdøy
  6. Vinter i Oslo 

 

;
Du kan også se alle nyheter her.