-

BI-studenter vant essay-konkurranse

15. november 2023

Masterstudentene Petter Flølo og Louis Myhren Ormestad imponerte juryen med sitt essay om farene ved å skape en digital kløft mellom ulike land.

Louis Myhren Ormestad og Petter Flølo.

Studentene er årets vinnere av BIs Opinion Essay Competition, som arrangeres hvert semester som en del av masterkurset "Ethics and Sustainability in Organizations".

– Å vinne denne konkurransen er en enorm ære som virkelig gir oss inspirasjon og motivasjon inn mot studiene våre. En slik anerkjennelse oppmuntrer oss som studenter til å se at hardt arbeid blir anerkjent og verdsatt, sier Petter og Louis. 

I sitt essay oppfordrer de to studentene til handling for å unngå en fremtid med to separate sivilisasjoner, forårsaket av økte teknologiske forskjeller mellom rike land og utviklingsland. 

Vinnerne mottar en premie på 10.000 kroner og får essayet sitt «Are we bridging the digital divide or inviting digital doom?» publisert som en artikkel i BI Business Review, som er BIs plattform for forskningskommunikasjon og -formidling.  

– Med alt som skjer i dag rundt teknologi, følte vi behov for å grave dypere inn i hvordan dette potensialet blir utnyttet globalt. Etter å ha funnet ut mer om de nåværende teknologiske tiltakene som brukes for å hjelpe utviklingsland, følte vi for å ytterligere belyse en situasjon vi mener fortjener mer oppmerksomhet, forteller de to studentene. 

Begge studerer til å bli siviløkonomer på BI, med fokus på regnskap og forretningskontroll. 

Professor Caroline D. Ditlev-Simonsen er kursansvarlig for Etikk og bærekraft i organisasjoner-kurset. Hun tror essay-konkurransen er et flott alternativ til å bare be studentene om å levere nok en oppgave. 

– Vi ber studentene anvende det de lærer på BI, kritisk reflektere rundt bedriftenes ansvarlighet, og til å ta personlig stilling til virksomheters forsøk på å bli mer bærekraftige. Initiativer som dette støtter studentenes ferdigheter og engasjement rundt bærekraftig utvikling som fremtidige ledere, sier Ditlev-Simonsen. 

Årets jury besto av Karen Spens (rektor ved BI), Kim Gabrielli (direktør i UN Global Compact Norge), Linn Dybdahl (seniorrådgiver, NMBU) og Caroline D. Ditlev-Simonsen (professor, BI).

Les vinner-essayet:
"Are We Bridging the Digital Divide or Inviting Digital Doom?"

If we want to avoid a future with two separate civilizations, we need to stop thinking that the technological gap is going to close itself. Les artikkel

 

;
Du kan også se alle nyheter her.