Forsikrings- og erstatningsrett
Dette kurset gir en bred innføring i forsikrings- og erstatningsrett med fokus på praktisk anvendelse.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 19 800 kr
- Oslo
- Se timeplan
Hvorfor Forsikrings- og erstatningsrett?
Gjennom dette kurset får du en bred innføring i norsk forsikrings- og erstatningsrett. Etter gjennomført kurs skal du kunne anvende dette i praktisk arbeid, både i forbindelse med rådgivning av kunder, ved skadebehandling og ved oppgjør av forsikringer.
Emneoversikt
- Erstatningsrett: Her ser vi blant annet på erstatning i og utenfor kontraktsforhold, erstatningsrettens stilling, ansvarsgrunnlaget, årsakssammenheng og erstatningens størrelse
- Forsikringsrett: Her ser vi på forsikringsavtalen, partenes plikter ved avtaleinngåelsen, forutsetninger for selskapets ansvar, identifikasjon, selskapets ansvar for redningsomkostninger, tredjemanns rett etter forsikringsavtalen og omfanget av forsikringen.
Hvem passer kurset for?
Kurset er beregnet for ansatte i forsikringsselskaper og hos forsikringsmeglere som her behov for større juridisk innsikt enn de får gjennom Innføring i forsikring. FAL blir behandlet inngående og gjør kurset egnet for den som her behov for dybdekunnskap på området i sitt daglig arbeid.
Kurset kan erstatte kursene Norsk og Internasjonal forsikring eller Forsikringsøkonomi 1 i Risk and Insurance.
Praktisk informasjon
-
Kurset går over ett semester. Det arrangeres to studiesamlinger og avsluttes med en skriftlig eksamen.
Du får også tilgang til læringsplattformen itslearning, som er viktig for å gjennomføre kurset. Der finner du tilleggspensum, lenker til aktuelle lover, innsendingsoppgaver og annen relevant informasjon.
Pensumlitteratur er inkludert i kursavgiften og deles ut på første samling.
-
Generell studiekompetanse gir deg opptak til dette kurset. Du kan også søke på bakgrunn av realkompetanse.
Les mer om opptakskravene for dette kurset.
Vi praktiserer fortløpende opptak frem til studiestart av hvert enkelt kurs. Les mer om søknadsprosessen.
-
Kurset forutsetter at du har grunnleggende kunnskap om norsk forsikringsvirksomhet og sentrale forsikringsrettslige bestemmelser.
-
Kurset avsluttes med en fire timers individuell skriftlig eksamen.
-
Undervisningsspråket er på norsk.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i begynnelsen av hvert semester. Faktura vil du finne under Min faktura inne på studentportalen etter kursstart.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt.Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver selv om arbeidsgiver betaler for studiet. Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
-
Cathrine Bjune er førstelektor ved Institutt for rettsvitenskap og styring. Et av hennes ekspertområder er forbrukeratferd.
Harald Benestad Anderssen er professor ved Institutt for rettsvitenskap og styring. Noen av hans ekspert områder er avtalerett, forbrukerrettigheter og kontrakter.
SERTIFISERING
Eficert-sertifikatet «Senior European Insurance Intermediary (SEII)» er en europeisk anerkjent tittel som Handelshøyskolen BI er akkreditert til å utstede i samarbeid med Eficert (The European Financial Certification Organisation).
Ved oppnådd sertifisering er utdanningen sammenlignbar på tvers av landegrensene i Europa.
Timeplan
Oslo: Gjennomføring vår 2021
1. samling: 15.02
2. samling: 05.05 - 07.05
Åpning av digitalt klasserom: 01.02
Vi tar forbehold om endringer i timeplan.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 19 800 kr
- Oslo