-
Forskning

Institutt for Kommunikasjon og kultur

Vi utvikler og formidler kunnskap basert på kommunikasjon og kulturelle utfordringer i en bærekraftig fremtid der digitalisering står sentralt. Dette skjer gjennom engasjement med studenter, dialog og samarbeid med partnere.

Kursporteføljen inkluderer to av BIs bachelorstudier: Ledelse av Kreativ Næring og Digital kommunikasjon og markedsføring, samt et av BIs masterstudier: Master of Science in Digital Communication Management. I tillegg tilbyr instituttet programkurs på Master of Science-nivå og ni program på Executive Master of Management.


Instituttet har delt opp sin forskning i følgende sentre: #NORA – The Nordic Alliance for Communication and Management, Senter for kreative næringer, Senter for internett og samfunn og Senter for innovasjon i utdanning.

Bilde av Sut I Wong

Sut I Wong

Instituttleder Institutt for kommunikasjon og kultur +4746410723

Kontakt

Silje Engeseth
Administrasjonssjef

E-mail: silje.engeseth@bi.no
Telefon: 464 10 150

Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

Sentralbord: 46 41 00 00

Vår profil

Gjennom forskning og undervisning arbeider instituttets medarbeidere med overordnede problemstillinger og kritisk tenkning i organisasjoner og samfunn, kommunikasjon og kultur.

 • Vi arbeider både med intern og ekstern kommunikasjon og utvikler ny kunnskap og nye program basert på fremtidens kommunikasjonsutfordringer hvor digitalisering står sentralt.
 • Vi arbeider med betydningen av kultur for enkeltindivider og organisasjoner, inklusive kulturledelse, utdanningsledelse og personlig utvikling, samt det å forstå betydningen av kulturelle forskjeller i ulike land og organisasjoner.

Undervisnings- og forskningspolitikk, likestilling og globalisering er viktige temaer i både vår forskning og undervisning.

 

Kalender

Kommende aktiviteter

 • Onsdag 21. desember 2022 - Aftenposten

  La sosiologer sette renten

  Økonomene fra Blindern setter renten, og den påvirker oss alle. Men har økonomene relevante nok innsikter om samfunn, vareflyt og geopolitiske forhold til å sette renten alene? Dette spørsmålet…

 • Mandag 7. november 2022 - VG

  Kommisjon vil ha statlig kontroll over kraftsektoren

  Alternativ energikommisjon foreslår at Norge tar tilbake kontrollen av strømkablene til utlandet, men Ap slakter forslagene. Eli Moen, professor ved Handelshøyskolen BI sitter i den alternative…

 • Tirsdag 20. september 2022 - VG

  Gikk hardt ut mot skjønnhetsklinikken: − Massiv støtte

  Debatten om skjønnhetsklinikken har ført til mer oppmerksomhet rundt kvinnehelse. – Viktig at vi opprettholder det. Peggy Simcic Brønn er professor ved Institutt for kommunikasjon og kultur ved…

Ansattintervju

Peder Inge Furseth

Professor Peder Inge Furseth forsker på ledelse, innovasjonsevne og digital transformasjon, i tillegg til å være underviser ved Handelshøyskolen BI.