Forskning

Institutt for Kommunikasjon og kultur

Vi er et ledende institutt som utvikler og formidler kunnskap innen kommunikasjon, kultur og utdanning. Instituttet har flere forskningsprosjekter finansiert av Norges Forskningsråd og Horizon 2020 i samarbeid med andre nasjonale og internasjonale institusjoner.

Kursporteføljen inkluderer to av BIs bachelorstudier: Creative Industries Management og Digital kommunikasjon og markedsføring. I tillegg tilbyr instituttet programkurs på Master of Science-nivå og ni program på Executive Master of Management.
Instituttet har delt opp sin forskning i følgende sentre: Senter for virksomhetskommunikasjon, Senter for kreative næringer, Senter for internett og samfunn og Senter for innovasjon i utdanning.

Gillian Warner-Søderholm

Instituttleder Institutt for kommunikasjon og kultur +4746410697

Kontakt

Silje Engeseth
Administrasjonssjef

E-mail: silje.engeseth@bi.no
Telefon: 464 10 150

Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

Sentralbord: 46 41 00 00

Vår profil

Gjennom forskning og undervisning arbeider instituttets medarbeidere med overordnede problemstillinger og kritisk tenkning i organisasjoner og samfunn, kommunikasjon og kultur.
- Vi arbeider både med intern og ekstern kommunikasjon og utvikler ny kunnskap og nye program basert på fremtidens kommunikasjonsutfordringer hvor digitalisering står sentralt.
- Vi arbeider med betydningen av kultur for enkeltindivider og organisasjoner, inklusive kulturledelse, utdanningsledelse og personlig utvikling, samt det å forstå betydningen av kulturelle forskjeller i ulike land og organisasjoner.

Undervisnings- og forskningspolitikk, likestilling og globalisering er viktige temaer i både vår forskning og undervisning.

 

Aktiviteter

Kalender

Vi har foreløpig ingen planlagte aktiviteter.

 • Torsdag 14. Mai 2020 - kulturplot.no

  Mer enn 33 prosent av kultursektorens inntekter forsvinner med korona

  Det viser en ny rapport fra Menon Economics og BI:CCI som Kulturrådet har fått utarbeidet.

 • Onsdag 13. Mai 2020 - kulturradet.no

  Korona kan ha fjernet mer enn en tredjedel av kultursektorens inntekter

  I løpet av mars og april kan over en tredjedel av inntektene i kultursektoren ha forsvunnet. Det viser en ny rapport fra Menon Economics og BI:CCI som Kulturrådet har fått utarbeidet.

 • Tirsdag 5. Mai 2020 - Klassekampen

  Kritisk til styrearbeidet

  Tidligere styremedlem i Nordnorsk kunstmuseum Martha Otte mener sparkingen av museumsdirektør Jérémie McGowan brøt med god styre-skikk. – Jeg opplevde det som en skjult agenda for å få ham sparket,…

 • Tirsdag 5. Mai 2020 - musikkultur.no

  Hva skjer med live-musikk etter koronakrisen?

  Konserter ble over natta flyttet fra fysisk til digitalt format. Går musikkbransjen i gratisfella igjen, som den gjorde med Napster? Spør Audun Molde som er musikkviter, førstelektor ved Institutt…