-
<--
Studentlivet

Mine 3 viktigste lærdommer etter tre år på BI

Mitt navn er Peder og jeg har nylig levert min bacheloroppgave i Digital kommunikasjon og markedsføring. Etter tre år på BI har jeg opplevd oppturer og nedturer. Jeg har gjort meg nyttige erfaringer helt til siste slutt. Dette skulle jeg gjerne visst på forhånd. Her er mine viktigste erfaringer.

Sosialt studentliv og prestasjoner på skolen går hånd i hånd.

For å lykkes på eksamen har jeg funnet det avgjørende å jobbe med andre. Dagene blir lange og umotiverende om man kun sitter for seg selv. Når man jobber med andre blir studiene morsommere og man nyter å dra på campus mer. Jeg opplevde at de beste studiepartnerne er de man også gjør ting med på fritiden med. Når studiepartnere blir venner er det lettere å stille kritiske spørsmål. Slik kommer den beste læringen og de beste karakterene.

Å ha en deltidsjobb gir mer enn bare penger i kassen

Det er ingen hemmelighet at den gjennomsnittlige student har lite å rutte med. Husleie, strøm og mat er dyrt og det føles uoverkommelig å få endene til å møtes uten en deltidsjobb. Jeg opplevde å miste jobben to ganger på grunn av konkurser og nedbemanning. Det tok ikke mange uker før bankkontoen var tom. Til slutt fant jeg en relevant deltidsjobb som har vist seg å være gull verdt. Jeg har vært sikret økonomisk, men også fått erfaring som har gitt meg en fordel i søken etter en fulltidsjobb. Plutselig har man masse å prate om på jobbintervju.

Studentforeninger er billig moro

I løpet av studietiden har jeg vært med på tennislaget, padellaget og skilaget. Dette var jeg med å starte opp i 2019. Det som overrasket meg, var all den økonomiske støtten BI gir til disse gruppene. Dette gjør at man kan holde seg aktiv og sosial uten at det går særlig utover studentbudsjettet. For eksempel kunne jeg spille tennis to ganger i uken for 500kr per semester! For å sammenligne koster det 235kr i timen å leie disse banene ellers.