-
Arrangement

Åpent Forum med Åse Kleveland om liv og ledelse

Hva kan man lære fra regjeringsarbeid? Hva krever forberedelse og øvelse for prestasjon og full ytelse når det gjelder? Kan kunstnere ledes?

Mandag
20
November
  • Starter:09:00, 20. november 2017
  • Slutter:10:45, 20. november 2017
  • Sted:Campus Oslo, rom C2 - 060
  • Påmeldingsfrist:Fredag 17. november
  • Kontakt:Anne C. Thestrup (anne.c.thestrup@bi.no)
Meld deg på

Institutt for rettsvitenskap og styring inviterer til Åpent Forum med Gudmund Hernes i samtale med Åse Kleveland.

Åse Kleveland (1949) er en sjelden fugl – en krysning mellom sangfugl og kongeørn.

Hun har vært sanger, gitarist og artist – og hun har vært kulturarbeider, fagforeningsleder og aktivist. Hun har vært internasjonal kunstner hele livet og norsk statsråd i seks år. Hun har både vunnet og ledet Melodi Grand Prix. Hun var kulturminister og hadde det politiske ansvaret for Lillehammer-OL.

Ikke bare har hun frydet mange ved sin stemme, hun har også ledet Tusenfryd. I utlandet har hun hatt sentrale lederverv, for eksempel som direktør for Svenska Filminstituttet. Her hjemme har hun bl.a. vært direktør for Rikskonsertene og styreleder i Human-Etisk Forbund. De siste årene har hun tatt opp sin kunstnerkarriere for fullt – hun har til og med stått på scenen sammen med Jens Pikenes og Penthouse Playboys.

Åse Kleveland har en enestående artistkarriere. Samtidig er hennes ledererfaring unik. Og hun har en stor evne til å skape skjønnhet i det små.

Hva kan man lære fra regjeringsarbeid? Hva krever forberedelse og øvelse for prestasjon og full ytelse når det gjelder? Kan kunstnere ledes? Er det mulig å få primadonnaer – enten i det politiske liv eller kulturlivet - til å innordne seg samme program eller partitur? Kan man lære noe av å iaktta krøtter på et svensk småbruk?

Dette er noen av spørsmålene som vil komme opp når Åse Kleveland forteller om sitt liv og sine ledererfaringer.

Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte.