-
Kalender

Fra doktorgrad til milliardsuksess som redder liv

The Life Science Cluster og Handelshøyskolen BI inviterer til seminar.

Onsdag
08
Mars
 • Starter:18.00, 8. mars 2023
 • Slutter:20.00, 8. mars 2023
 • Sted:Handelshøyskolen BI - campus Oslo - restaurant 7.etg
 • Pris:Free
 • Påmeldingsfrist:07.03.2023 23:30
Meld deg på

Bioteknologiselskapet Nykode Therapeutics er verdsatt til over 20 milliarder på børsen. Det hele begynte med en doktorgrad på Rikshospitalet for over 15 år siden da Agnete Fredriksen startet selskapet Vaccibody sammen med sin veileder og professor Bjarne Bogen og professor Inger Sandlie.

I samtale med Åse Solberg deler Agnete erfaringer fra medgang og motgang i arbeidet med å bygge opp selskapet. Et selskap med mål om å endre behandlingen av flere sykdommer, deriblant kreft – og hvordan hun har lyktes innen et teknologiområde der sjansen for å mislykkes er svært høy.

Har Nykode oppnådd suksess på grunn av eller på tross av norsk næringspolitikk? Og hvilken rolle spiller investorene i at et selskap lykkes?

1_TLSC_logo_farger positiv_RGB.png

Program

 • Tid
 • Tittel
 • Lett servering og mingling

 • Velkommen

  Karen Spens, Rektor, Handelshøyskolen BI

 • Introduksjon

  Harald Øverby, Prorektor, Handelshøyskolen BI

 • "Fra doktorgrad til milliardsuksess som kan redde liv"

  Åse Solberg, Kommunikasjonsansvarlig i The Life Science Cluster, i samtale med:

  Agnete Fredriksen, Chief Business Officer & Co-founder, Nykode

  Øivind Enger, partner, Sarsia Management

  Heidi Wiig, Professor ved Institutt for strategi og entreprenørskap, BI

 • Mingling & noe å bite i

Foredragsholdere

Agnete Fredriksen
Agnete Fredriksen

Agnete Fredriksen

Agnete er medgrunnlegger av Nykode Therapeutics. Hun har bekledd flere ulike posisjoner, inklusive Chief Scientific Officer, med ansvar for selskapets vitenskapsstrategi, fra 2007-23. Hun har tidligere arbeidet for Affitech AS og Medinnova AS.

Agnete har forfattet flere vitenskapelige artikler innenfor immunologi, immunterapi og vaksiner, og har flere patenter innen immunterapi. Agnete har en Ph.D. fra Institutt for immunologi ved Rikshospitalet, hvor hun designet og utviklet de første Vaccibody™-vaksinemolekylene. Hun mottok Kongens fortjenestemedalje i gull for sin doktorgradsavhandling om vaccibodies.

Åse Solberg
Åse Solberg

Åse Solberg

Åse Solberg er Communication Manager i The Life Science Cluster. 

Åse har lang erfaring som kommunikasjonsrådgiver både fra det offentlige og som rådgiver i kommunikasjonsbyrået Apeland. Hun har blant annet vært rådgiver ved Statsministerens kontor, i Utdannings- og forskningsdepartementet og Oslo kommune.

Øivind Enger
Øivind Enger

Øivind Enger

Øivind er partner i Sarsia Management AS, og forvalter to tidligfase investeringsfond. Han har en Ph.D i mikrobiologi fra Universitetet i Bergen og har over 13 års forskningserfaring innen marin mikrobiell økologi, molekylær mikrobiologi og fiskesykdom.

Øivind har også TTO-erfaring med kommersialisering av forskningsbaserte prosjekter innen biologi, akvakultur, medisin og bioteknologi. I tillegg har han har 16 års erfaring fra fondsforvaltning, og erfaring fra en rekke styreverv innen life science-baserte selskaper i ulike utviklingsstadier.

Heidi Wiig
Heidi Wiig

Heidi Wiig

Heidi Wiig, Professor ved Institutt for strategi og entreprenørskap, BI.

Professor Heidi Wiig har i flere år drevet forskning innen innovasjonsstudier knyttet til regional næringsutvikling og studier av innovasjonsdynamikk i spesifikke sektorer. De siste årene har hun hatt særlig fokus på globale innovasjonsnettverk og strukturer som er avgjørende for slik aktivitet.