-
Kalender

Lederens verktøykasse: Utenlandsk kapital i Norge - fra trygg havn til risiko?

Regjeringen Støre har lansert store endringer i skattesystemet. To av Norges ledende advokatfirmaer gir en oppdatering på hvordan dette har påvirket internasjonale investorers syn på det norske markedet.

Fredag
29
September
 • Starter:08:30, 29. september 2023
 • Slutter:10:00, 29. september 2023
 • Sted:BI - campus Oslo, C1-050
 • Påmeldingsfrist:28.09.2023 23:30
Meld deg på

Regjeringens skatteendringer inkluderer grunnrenter på industrier som sjømat og vindkraft, og en økning av formuesbeskatningen.

Advokatfirmaene Thommessen og Wiersholm kommer til BI for å dele sine erfaringer med hvordan internasjonale selskaper og privatpersoner forholder seg til endrede rammebetingelser og økt politisk risiko, og hvilke konsekvenser dette får for grønne investeringer og infrastruktur.

Foredragsholdere

 • Harald Hellebust er partner og advokat i Wiersholm og spesialist i fusjoner og oppkjøp (M&A). Han har unik innsikt i hvordan internasjonale selskaper forholder seg til det norske markedet.
 • Snorre Valdimarsson er partner og advokat i Thommessen. Han er spesialist i strukturering, finansiering og transaksjoner innen fornybar energi og infrastruktur.
 • Executive in Residence ved BI Sindre Støer vil innlede om den nåværende situasjonen i norsk næringsliv og tilgang på risikokapital. Sindre er administrerende direktør i Verdipapirforetakenes forbund.

Lederens verktøykasse er Handelshøyskolen BIs månedlige frokostseminar og nettverksmøteplass for deg som vil være faglig oppdatert på tema som er relevant for ledere.

Det serveres frokost fra kl. 08:30.

Program

 • Tid
 • Tittel
 • Foredrags­holdere
 • Velkommen og åpning

  Foredrags­holdere

  Harald Øverby, prorektor ved BI

 • Innledning: status for næringsliv og risikokapital i Norge

  Foredrags­holdere

  Sindre Støer, Executive in Residence ved BI

 • Hvordan ser utenlandske investorer på det norske markedet?

  Foredrags­holdere

  Harald Hellebust partner i Wiersholm, Snorre Valdimarsson partner i Thommessen

 • Manglende stabilitet og økt politisk risiko - hvor bekymret bør vi være for tilgang på kapital i Norge?

  Panelsamtale og Q&A

  Foredrags­holdere

  Harald Hellebust partner i Wiersholm, Snorre Valdimarsson partner i Thommessen, Sindre Støer, Executive in Residence ved BI

Foredragsholdere

Sindre Støer
Sindre Støer

Executive in Residence ved BI

Sindre Støer

Sindre Støer har en MBA fra University of Wyoming, og har hatt en rekke fremtredende stillinger innen bankbransjen. Han har vært Head of Equities i DnB Asset Management og Global Head of Investment Banking i Swedbank.

Han er nå administrerende direktør i Verdipapirforetakenes forbund og Adjunct Executive in Residence ved Handelshøykolen BI.

Snorre Valdimarsson
Snorre Valdimarsson

Partner og advokat i Thommessen

Snorre Valdimarsson

Snorre Valdimarsson har studert jus ved Universitetet i Bergen. Han har tidligere jobbet i Advokatfirmaet Selmer og som juridisk direktør i fornybarselskapet Scatec.

Han er nå partner i Thommessen, og har strukturert, utviklet, finansiert, bygget, driftet og solgt over hundre infrastrukturprosjekter på fire kontinenter. Fra høsten 2023 skal han være med og undervise BI-studenter i rettsvitenskap.

Harald Hellebust
Harald Hellebust

Partner og advokat i Wiersholm

Harald Hellebust

Harald Hellebust har studert jus ved Universitet i Oslo. Han har tidligere jobbet ved Lindh Stabell/DLA Nordic og DLA Piper. Han leder nå Wiersholms M&A avdeling og har mottatt en rekke utmerkelser for sitt arbeid.

Han er rangert blant Norges fremste eksperter innen M&A og er en ettertraktet foredragsholder. Han er styreleder for Wiersholm. Fra høsten 2023 skal han være med og undervise BI-studenter i rettsvitenskap.