-
Aktivitetskalender

Åpent Forum med politidirektør Benedicte Bjørnland om liv og ledelse

Institutt for rettsvitenskap og styring inviterer til Åpent Forum med Gudmund Hernes i samtale med Benedicte Bjørnland.

Tirsdag
12
November
  • Starter:08.00, 12. november 2019
  • Slutter:09.30, 12. november 2019
  • Sted:BI - campus Oslo, auditorium C2-060
  • Påmeldingsfrist:11. november
  • Kontakt:Anne-Christine Thestrup (anne.c.thestrup@bi.no)

Benedicte Bjørnland tiltrådte som Politidirektør 1. april 2019. Hun kom fra en utsatt post som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste som hun hadde hatt i seks år til en uriaspost som politidirektør. For hun kom til en etat som hadde vært utsatt for kritikk etter 22. juli 2011, og under en omfattende omlegging og nyorganisering ved den såkalte Nærpolitireformen.

Politidirektør Benedicte Bjørnland

Etter tiltredelsen har hun ikke bare vært tydelig, men har også kommet under politisk kryssild og spørsmålet er om de politiske myndigheter vil reversere den reform hun er i gang med å gjennomføre.

Lederutfordringene er altså store: fra å håndtere et politikorps med sterke fagforeningstradisjoner til å møte pågående journalister med åpen mikrofon.

Bjørnland er utdannet jurist og gikk via rollen som dommerfullmektig i Skien og Porsgrunn byrett, politijurist i Tønsberg og virket så som konsulent i Statens prisdirektorat. Så gikk hun over til mer operative tjenester, først som politiinspektør og visepolitimester, så som politimester i Vestfold politidistrikt. Der mange jurister har smalt slips og trange dressbukser på advokatkontorene, eller ikler seg sorte kapper i eller foran domstolene, har altså Bjørnland lenge båret politiuniform.

Hennes karriereløp faller sammen med en periode der kvinner er kommet i flertall både med hvit frakk og sort kappe – altså i flertall blant dem som uteksamineres fra medisinstudiet og jusstudiet (også i snitt best). Bjørnland representerer det store frembruddet av kvinnelige jurister, og har gjennom sine ulike lederroller brøytet vei, skapt rom rundt seg og er en modell som andre kan følge.

Hva har formet henne før hun selv tok del i formingen av Norge? Hva har hun lært fra sine kolleger blant juristene – og fra andre profesjoner – som hun har virket sammen med? Hvilke lærdommer kan hun trekke for unge ledere i dag?

Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte.

Vennligst meld deg på til anne.c.thestrup@bi.no innen mandag 11. november.