<--
Godt og blandet

Den beste utepilsen

Sommeren har meldt sin ankomst for lengst. Men er det noe vi har savnet de siste månedene, så er det en skikkelig iskald utepils. Oslo har tross alt åpnet opp for servering i restauranter for en stund tilbake, og hva er bedre da enn en ordentlig utepils-guide?

Sommeren har meldt sin ankomst for lengst. Sola skinner for fult på dagtid og kroppen kjemper hardt mot varmen på nattestid. Sørenga og Tjuvholmen fylles med solbrune kropper, techno-musikk, bøttehatter, el-sparkesykler og alt som hører sommeren til. Personlig mener jeg at sommeren uten tvil er den beste årstiden, nettopp på grunn av alt som følger med. Men er det noe vi har savnet de siste månedene, så er det en skikkelig iskald utepils med dugg på glasset. Oslo har tross alt åpnet opp for servering i restauranter for en stund tilbake, og hva er bedre da enn en ordentlig utepils-guide?
 
Vi har derfor samlet sammen de beste stedene, med den herligste utepilsen og den hyggeligste atmosfæren – slik at du vet hvor du skal dra i sommer.
 

SALT 

Den beste utepilsen

 Vi startet hos SALT, som har en av Oslos største uteserveringer, og er plassert på andre siden av Operaen, på Langkaia. Her tilbyr de både streetfood og drikke av forskjellige slag, og er stedet på listen med bredest utvalg i ølsorter, men tilbyr også softdrinks og vin. Omgivelsene er fantastiske, med utsikt over Operaen mens man er omringet av interessant kunst og imponerende arkitektur av tre.

Hos SALT har du mulighet til å booke bord i forkant, noe som kan være lurt i disse tider når været er så fint og alle gjerne vil ut å nyte en pils med sola.

Den beste utepilsen

Sukkerbiten Servering 

Den beste utepilsen

Fra SALT dro vi videre til Sukkerbiten Servering, som er plassert rett ved Operaen, ved siden av brua over til Sørenga.

På Sukkerbiten har man utsikt over til SALT, i hyggelige og sommerlige omgivelser. Stedet er uformelt, og i tillegg til servering tilbyr de også kunstutstillinger.

Den beste utepilsen

 Prindsens hage 

Den beste utepilsen
Prindsens Hage er en skjult perle som er kjent for mange. Dersom du ikke vet om stedet, ville du sannsynligvis ikke skjønt at det var en utrolig hyggelig bakgård med fantastisk servering og stemning. I en bakgård midt i Oslo sentrum finner du barer, matboder og ulike spill og aktiviteter. I tillegg til en bred meny, kan du spille både sjakk, kubb og bordtennis mens du venter på en kald øl.

Bakgården har en flott terrasse, og stedet har åpent for bordreservasjoner. Prindsens Hage er virkelig å anbefale, og absolutt noe du burde sjekke ut i sommer. Bakgården tar også mot reservasjoner av bord.
Den beste utepilsen
 

Bortenfor

Den beste utepilsen
Gjemt i en liten, men iøynefallende bakgate midt på Grünerløkka langs Akerselva, finner vi er sted som flommer med liv.

I omgivelser som minner om et gammelt verksted, har stedet en svært koselig og intim atmosfære. Bortenfor deler terrassen med Ingensteds, som er en klubb på kvelds- og nattestid. Stedet har en fantastisk cocktail-meny men tilbyr selvfølgelig også noen herlige ølvarianter.

Bortenfor tar dessverre ikke imot reservasjoner, men er du tidlig ute er det null problem å få plass.  
Den beste utepilsen

Bonustips:


På andre siden av Bortenfor finner du Blå, en uteservering som byr på både mat, drikke og fantastisk livemusikk i hyggelige og sommerlige omgivelser. I motsetning til Bortenfor har du mulighet til å booke bord hos Blå foruten arrangementer.

Bonus-bonustips:


Hver søndag året rundt arrangeres det marked i Ingenstedsgate, hvor du kan kjøpe ulike håndlagde produkter, vintage-klær, lp-plater, vesker og mer.
 
I tillegg til stedene som vi besøkte, ville vi også absolutt anbefale deg å sjekke ut disse stedene, som også byr på fantastiske opplevelser med en kald en i hånden: 

Utendørs – St.Hanshaugen
Kongen Marina - Frognerstranda
Vippa - Vippetangen
Oslo Streetfood – Oslo sentrum
Dattera til Hagen – Grønland

Vi håper du drar nytte av disse tipsene, og at du får en fantastisk fin sommer med mange fine opplevelser med utepils <3.