-
<--
Godt og blandet

Hvordan komme i julestemning

Det blir vanskeligere og vanskeligere å holde på julestemningen i perioder hvor man gjerne må prioritere eksamen. Førjulstiden burde nytes. Til tross for stress og hektiske perioder, derfor har jeg samlet mine beste tips til hvordan komme i julestemning!

I perioder med mange eksamener og innleveringer, kan det være vanskelige å ta seg tid til å nyte førjulstiden. Jeg vet ikke med dere, men jeg har i hvert fall hatt fullt opp dette semesteret. I tillegg har jeg sen juleferie. Jeg gleder meg derfor ekstra mye til å kunne bruke juletiden sammen med familie og venner. Jeg merker også at det blir vanskeligere å holde på julestemningen i perioder hvor man gjerne prioriterer andre ting. Likevel elsker jeg alt som har med jul å gjøre. Det har derfor blitt viktig for meg å kunne utnytte førjulstiden som student også. Derfor har jeg samlet mine beste tips for å kunne komme i julestemning!

 

1. Julekalender

Jeg tjuvstarter jula med pepperkaker og julebrus i november (ikke døm meg). Jula starter ikke offisielt før 1.desember – og det betyr selvfølgelig julekalender. Dette innebærer for mange de materielle kalenderne, men for min del betyr det absolutt alle de gamle kalenderne på TV. Jul i svingen, Jul på Månetoppen, Jul i Blåfjell, Jul i Skomakergata, ja – you name it! Jeg prokrastinerer kanskje eksamen nok fra før, men julekalender MÅ prioriteres!

jul_i_svingen


2. Julefilmer

Når vi er inne på prokrastinering og TV. Det er ingenting som er hyggeligere i førjulstiden enn å se en hyggelig julefilm. Mine favoritter er absolutt The Holiday og Love Actually. Klassikere som Hjemme Alene og Hjelp, er også fantastiske!
NB! Nytes best med en kopp kakao og teppe.

juletre_og_the_holiday

 

3. Pynte til jul

De fleste av oss reiser hjem til jul. Det er derimot ingen grunn til å ikke pynte leiligheten eller hybelen! Om du leser mye hjemme kan det gi deg en ekstra hyggelig atmosfære. Når det kommer til julepynt så gjelder more is more for min del. Men det kan også være en liten nisse på skrivepulten som kan gi deg støtte og motivasjon.

julestemning

 

4. Lag tradisjoner

Jeg har bodd i Oslo i snart 3 år, og har nylig flyttet sammen med en venninne. I år har vi fokusert på å lage våre egne tradisjoner, og det har hjulpet oss veldig på julestemningen! Det innebærer å pynte til jul, pepperkakebaking og advent. Vi har begge svært hektisk timeplan. Vi har derimot gjort søndager i advent til en dag hvor vi skal unne oss å kose oss. Da kan vi for eksempel dra på julemarked (dette ELSKER jeg!!) også tenner vi lys og ser på julefilmer mens vi hekler på kveldstid. Nesten som et lite juleverksted, da vi begge hekler julegaver til venner og familie. Dette er virkelig en tid jeg ser frem til. Det gir oss begge muligheten til å koble av, være sammen og bare slappe av med noe vi liker.

pepperkakehus

 

Det viktigste av alt – KOS DEG. Førjulstiden er til for å nytes, og for at du skal kunne prestere best mulig er det viktig med pauser. Ting blir ikke bedre enn hva du gjør det til selv! Jeg håper noen av tipsene kan være til hjelp, så ønsker jeg deg en fin førjulstid. Lykke til med innspurten så kan du nyte juleferien med god samvittighet når den tid kommer!