-
<--
Godt og blandet

Jeg valgte feil

Da jeg innså at det var noe annet jeg hadde lyst til å studere. Måtte jeg starte helt på nytt – nytt studium, nytt campus og nye venner.

Skrevet av: Synne (24)

Campus: Bergen

På videregående tenkte jeg mye på hva jeg ville bli og hva jeg ville studere. Jeg klarte ikke å bestemme meg og valgte derfor å ta meg et friår for å reise. Etter å ha vært i tenkeboksen i et år, hadde jeg en god prat med en venn. Denne vennen jobber med markedsføring i mediebransjen.

«Endelig har jeg funnet det ut», tenkte jeg. Det virket som om alt falt på plass. Plutselig klarte jeg å forestille meg selv som markedsfører en gang i fremtiden. Jeg pakket sakene mine. Flyttet spent og nervøs til Stavanger for å begynne på en bachelor i markedsføring på BI. Jeg fikk raskt nye venner, og i løpet av fadderuken hadde jeg fått meg en jentegjeng å være med.

Så var det ikke riktig likevel


Men etter bare et par måneder kom tvilen. Har jeg valgt riktig studieretning? Vi hadde et fag som fokuserte på markedskommunikasjon og PR. Det som i og for seg kan ses på som en del av markedsføring. Likevel er det et eget fagfelt, som retter seg mer mot kommunikasjon enn mot markedsføring. Jeg syns faget var veldig gøy. Det fikk meg til å innse at det var den retningen jeg egentlig ville gå. Innen juletider i første klasse hadde jeg derfor bestemt meg for å bytte studieretning. Fra bachelor i markedsføring til en bachelor i kommunikasjon.

Problemet som da dukket opp, var at denne linjen ikke fantes i Stavanger. Jeg måtte derfor flytte til Oslo eller Bergen. Valget falt på BI Bergen. Etter et år i Stavanger var det bare å pakke sakene på nytt og flytte. Siden det første året på begge studieretningene var såpass like, kunne jeg begynne rett i andre klasse. «Fantastisk», tenkte jeg, da slapp jeg å bruke et år ekstra.

imageptd7l.png

Bergen by: Synne valgte å flytte fra Stavanger til Bergen. Plutselig var hun i en ny by, på en ny skole.

Frykten for ikke å få seg venner


Den nye klassen min var ganske liten, noe jeg tenkte skulle være en fordel. Men da jeg kom inn i klasserommet for første gang merket jeg at alle var så gode venner fra før. Hvordan skulle jeg komme meg inn i denne gjengen? De andre trengte jo ikke nye venner. Jeg var i en ny by, på en ny skole og savnet familien mer enn noen gang. Heldigvis hadde jeg andre venner på skolen. De hadde derimot andre fag og en annen timeplan - og man ønsker seg jo venner i sin egen klasse.

Da jeg ble med i Kommunikasjonsutvalget fikk jeg en ny mulighet. Gjennom vervet traff jeg flere fra klassen i andre settinger. Etter noen sammenkomster var jeg plutselig på hils med flere. Og da ble det også lettere å bli kjent med de andre. Etter et halvt år i Bergen begynte ting å falle på plass. Etter hvert fikk jeg veldig mange gode venner i klassen. Men det tok sin tid, og det var flere ganger jeg tenkte at jeg skulle ønske jeg ble i Stavanger. Det ordnet seg jo heldigvis til slutt. Nå har jeg en utdannelse i noe jeg interesserer meg mye mer for.

Til deg som vurderer å bytte campus, men er redd for å begynne i andre klasse på en ny skole. Det ordner seg. Gi det litt tid, og bli gjerne med i et utvalg eller et idrettslag. Ta litt initiativ selv og tør å gå bort til noen i klassen og si hei. Du kommer ikke til å angre!

imagefroyk.png

Det ordner seg: Ikke vær redd for å bytte studieretning, hvis det du studerer føles feil! Blir du med i et utvalg eller idrettslag blir du raskt kjent med andre studenter.