-
<--
Studentlivet

Shukran og Hannah fikk en mer motiverende studiehverdag etter fagveiledning

Ved å benytte seg av fagveiledningen på BI har Shukran og Hannah fått god hjelp. Ved å blant annet, forstå relevansen av fagene de studerer. I tillegg til og ha lært effektive studieteknikker.

For mange kan overgangen fra videregående til høyere utdanning være stor. Du går fra å ha oppmøteplikt og lekser, til å måtte stå på helt egne ben. Du har plutselig ingen lærere som kontrollerer om du jobber jevnt, eller retter arbeidet du gjør underveis. For å gi deg som student muligheten for bedre oppfølging tilbyr BI fagveiledninger. Hannah og Shukran studerer begge Siviløkonom i Oslo. Det er flere grunner til at de bruker fagveiledningene aktivt i sin studiehverdag på BI.

Effektivisering og bedre studieteknikk


Se hvorfor Shukran anbefaler fagveiledningen:

  • Det er veldig bra at veilederne er studenter. Det betyr at de har vært gjennom de samme fagene, og de har sittet i samme posisjon som deg. Det gjør at de kan relatere seg til deg, og gi tips og triks til gjennomføringen av faget.
  • Han er en hardtarbeidende person, men har aldri hatt noen effektiv studieteknikk. Veilederne har hjulpet med å effektivisere studiehverdagen med gode studieteknikker, slik at han bruker mindre tid på like mye fagstoff.
  • Fikk tips om appen Anki Flashcards, som er en app hvor du kan lage flashcards med ting du vil huske. Ved å lage flashcards, og jevnlig gå gjennom de utover semesteret blir det lettere å huske fagstoffet opp mot eksamen. Det er særlig nyttig med tanke på skoleeksamener, hvor du må huske mye utenat.
  • Som student må man stå mer på egne ben. Fagveiledningene er et godt tilbud for å få bedre oppfølging og tilbakemeldinger på arbeidet man gjør. Alle har ulike måter å lære på, og det viktigste er å finne hva som funker for deg. Selv om veiledningen ikke hjalp første gang, burde du gi det flere sjanser. For det kan hende du har kjempe utbytte av det i andre fag.

 

En mer motiverende studiehverdag


Se hvorfor Hannah anbefaler fagveiledningen:

  • Det kan være utfordrende med enkelte kvantitative fag som matte og statistikk. Foreleserne går til tider kan gå litt fort frem. Veilederne gjennomgår fagmateriellet i hennes tempo.
  • Det skaper en trygghet ved at de har muligheten til å tilpasse seg deg.
  • Learning assistentene har gjort fagene morsommere. De har en veldig god evne til å koble det faglige mot hverdagslige hendelser. De får fagene til å virke mer relevante, noe som hjelper på motivasjonen.
  • Eksempel på hvordan skape relevans: Forklaring på avtagende utbytte i (mikroøkonomi). "Tenk på det som når du spiser sjokolade. Den første biten er ekstremt god. Den neste er også god.  Etter hvert som du har spist flere, og flere så syns du ikke de smaker så godt lengre".
  • Alle veilederne har selv hatt fagene de veileder i, og oppnådd gode resultater i faget. Så du lærer fra de beste studentene! Veilederne er veldig åpne om hva de kan og ikke kan.
  • Du får faglig hjelp fra en troverdig kilde, i motsetning til internett.

 

Mer enn bare fag

 

Fagveiledningene på BI dreier seg ikke nødvendigvis bare om det faglige. For mange er det også en arena hvor de blir kjent med studenter både i og utenfor klassen. Shukran liker egentlig best å jobbe alene. Etter at han begynte med veiledningene kunne han kjenne igjen både veilederne og de andre studentene som også var der. Plutselig snakket de sammen i pausene og når de møttes på skolen. Faktisk har han blitt så godt kjent med enkelte veiledere at de treffes på fritiden. Han omtaler dem som gode venner.

For Hannahs del har hun som regel brukt veiledningene sammen med flere. Hun har derfor ikke tenkt så mye over det sosiale. Likevel opplever hun at det er flere som har spørsmål om de samme tingene. Da kommer de lett i snakk.

Er det verdt å prøve?


Når Hannah og Shukran blir spurt om de anbefaler andre til å benytte seg av tilbudet, svarer de begge «JA!».

Når de skal oppsummert hva de har fått ut av veiledningstimene med 3 ord, sier de:

Shukran – Hjelp, Studieteknikk og dyktige venner

Hannah – Motivasjon, trivsel og progresjon

Les mer om fagveiledningen til BI, og hvordan den kan hjelpe deg til å bli en enda bedre student!