-
<--
Studentlivet

Sport = business!

Viking Fotball har tatt grep og øker satsingen på kvinnelaget. Med på denne satsingen er kaptein Nora Heggheim, som kombinerer idrettshverdagen med heltidsstudier på Handelshøyskolen BI. Bli bedre kjent med Nora!

Hvordan falt valget på å studere Markedsføringsledelse?

Markedsføring er noe jeg har interessert meg for lenge. Samtidig kunne jeg ikke veldig mye om det og var nysgjerrig på hvordan faget faktisk var. Det fremstod som et bredt studie. Jeg syntes det virket spennende å få mer innsikt i hvordan man blir påvirket til å ta avgjørelser. Jeg har også alltid likt sosiale medier, utviklingen av hvordan man benytter det, samt hvordan det brukes i markedsføringssammenheng.   

 

Favorittfag? 

Jeg likte veldig godt faget Bærekraftig markedsføring. Foreleseren er sykt dyktig, som gjør at faget blir mye kjekkere. Den bærekraftige delen av det er interessant, samt hvordan man kan innarbeide det som del av markedsføringen.  

 

Hva er fordeler og ulemper med å kombinere idrett med studier?  

Alt tar selvsagt tid. Når det er trening seks ganger i uken, så er det mindre tid til å studere. Men dette handler også om hvordan man tilrettelegger for kombinasjonen idrett og studier. Jeg trener som regel på morningen. Deretter prioriterer studier på dagtid fra kl 10 – 15, og trener igjen på kvelden. Negative sider er derfor at det kan bli mindre tid til andre ting. Samtidig har jeg ikke hatt noen problemer med det frem til nå. BI gjør det enklere å tilrettelegge for denne kombinasjonen.  

Det er viktig å få en rutine i hverdagen. Det er også viktig å være sosial med venner i en hektisk hverdag. Gjengen på laget er veldig kjekke, så jeg får selvsagt vært sosial på trening. Mange av lagvenninnene studerer også, så vi setter oss gjerne sammen for å studere ila dagene. En vanlig dag går derfor i trening, skole, avslapning, trening og repeat.  

Kombinasjonen idrett og eksamenstid? Hvordan fungerer det så langt? 

Trening, kamper og eksamensstress kan toppe seg litt. Samtidig synes jeg det har fungert veldig bra, uten alt for mye stress. Man kommer seg igjennom det til slutt. Det er ekstra deilig når man er ferdig og har klart å stå i det. Det gir en god mestringsfølelse å gjøre det bra på skolen, samtidig som man gjør det bra i idretten. De to påvirker også hverandre. Går det bra med idretten, så får man gjerne ekstra motivasjon til å gjøre det bra på skolen, og omvendt. 

Hvordan opplever du Viking sin satsing på kvinnefotballen?  

Det har vært veldig kjekt å være med på! Jeg føler også at jeg har hatt en sentral rolle innenfor satsingen. Ettersom jeg er kaptein, noe som har ført til at jeg fått tatt stor del i det. Helt siden vi fikk beskjed om satsingen, så har det bare gått oppover. I forhold til fjorårets sesong, så fikk vi blant annet egen garderobe på stadion. Antall tilskuere økte og det var god dekning av Aftenbladet gjennom blant annet streaming. Den tette oppfølgingen av Aftenbladet har også gjort oss mer kjent i lokalområdet. Vi har fått en bekreftelse på at vi er et populært damelag å følge med på. 

Satsingen gir også en større motivasjon til å bli værende i klubben. For man ønsker å være en del av satsingen videre. Dette gjelder på individnivå, i tillegg til laget i sin helhet fordi det er noe vi gjør sammen. Alt får en større betydning for det arbeidet vi legger ned. Det gir selvsagt også et ekstra press på å ville prestere. Det har vi håndtert bra og jeg tror det er bra for oss. For det er ekstra gøy å prestere under press!  

 

Har du noen forbilder innen idrett eller businessverden?  

Det er gjerne vanlig å ha et forbilde som man ser opp til. Det har derimot ikke vært tilfellet for meg. Jeg ser mer opp til de jeg har rundt meg, som jeg omgås. Jeg ser veldig opp til alle trenerne mine. Jeg har hatt trenere med mye erfaring, som har vært store selv, noe som gjør det ekstra stas. De har så ekstremt mye kompetanse innenfor dette, som gjør at jeg får en sterk lojalitet til det de sier. Jeg har også alltid sett opp til medspillere og foreldrene mine.   

 

Hva er dine beste tips til noen som ønsker å kombinere høyere utdanning med livet som idrettsutøver?  

Hopp i det! Du finner ikke ut av ting før du tørr å prøve. Du får med deg erfaring på alle mulige måter, og erfaringer gjør deg rikere. I tillegg bør man prøve å finne en best mulig balanse mellom trening og skole. Slik at du har energi til begge deler og kan prestere på begge områder.