-

Hva kan jeg bli?

Slik kapret Christina jobb i musikkbransjen

Christina Jahren har alltid drømt om å jobbe med kultur, men fant fort ut at hun passet bedre bak scenen enn på. BI ble hennes vei inn i musikkbransjen.

Christina Jahren

Stilling: Bookingagent

Arbeidsgiver: Stageway

Bachelor i ledelse av kreativ næring

Det er ingenting som måler seg med den følelsen, som når du står bakerst i et konsertlokale, og ser artisten din på scenen.

Christina har alltid elsket musikk – og egentlig alt annet som har med kultur å gjøre. Det skinner i øynene når hun snakker om musikk, spesielt entusiastisk er hun når det gjelder norske band og artister. Da er det kanskje ikke rart at Christina kaller jobben som booking agent i Stageway for drømmejobben.  

Stageway er et byrå som jobber med en rekke norske artister, som Madrugada, Eva Weel Skram, Odd Nordstoga og Halvdan Sivertsen. Christina har først og fremst ansvar for norske «up and coming»-artister, som Tøfl og Fieh. 

"Det er helt magisk å skape underholdning og gode kulturopplevelser!"

"Bak scenen jeg hører hjemme"

Men det er ikke bare-bare å finne ut hva man skal bli når man blir stor. Christina var sikker i sin sak på at hennes plass var innenfor kreativ næring, men visste ikke i hva slags rolle og innenfor hvilken bransje. 

"Jeg har jobbet litt som skuespiller, men fant vel etter hvert ut at det var bak scenen jeg hører hjemme."

Christina begynte derfor på en bachelor i ledelse av kreativ næring.  

"Det passet meg perfekt, for da fikk jeg kombinert interessen min for kulturlivet med faglig tyngde innenfor for eksempel økonomi og markedsføring, sier hun."

Uendelige muligheter 

Christina forteller at BI er et godt sted å begynne hvis du ønsker innpass i kulturlivet. 

"På programmet har du forelesere som jobber i bransjen og som har et stort nettverk. Så du har mange ressurssterke folk rundt deg som gjerne hjelper til."

Og som Christina er et bevis på – det finnes mange veier til drømmejobben. Du må ikke være utøvende for å jobbe innen musikk, teater eller film og TV. 

"Det mange glemmer når man vil jobbe innen kultur, er at du må ikke være flink i instrumenter, være skuespiller eller like å stå på en scene. Så lenge du har passion for det og synes det er greit å jobbe backend, så er det utrolig mange muligheter innenfor kreative bransjer."

Fra BI til fast jobb 

Studiene hjalp henne også med å få finne ut hvilken bransje i den kreative næringen hun ønsker å jobbe i. 

"Gjennom studiene får du et innblikk i alle bransjene innen kulturfeltet. I løpet av de tre årene ble det tydelig at det er musikk jeg brenner mest for."

Christina fikk et internship i Stageway gjennom studiene på BI. Det førte etter hvert til fast jobb i bookingselskapet. 

"Når du har hobbyen din som jobb, blir motivasjonen større enn bare å få lønn."

Går på konserter hele tiden 

Som booking agent jobber Christina med å planlegge konserter og festivaler for artister. 

"Det morsomste med jobben i Stageway er å se en lang prosess fra start til slutt som ender med en konsert eller festival hvor artisten er helt i sitt ess."

En av frynsegodene med å jobbe i musikkbransjen er at en del av arbeidshverdagen er å gå på konserter.

"Jeg går på konserter hele tiden. En av de kanskje beste tingene med denne jobben, er at jeg hele tiden har mulighet til å oppsøke ny musikk. Jeg opplever utrolig mye, og får se alt fra konserter på megastore scener til bitte små. Det er jeg veldig glad for at jeg får være med på. Det er utrolig gøy."

Ledelse av kreativ næring