-
Frokostseminar

Slik har du aldri sett musikkbransjen før! ***FULLBOOKET***

Vi ønsker deg velkommen til slippet av rapporten "Musikkbransjen i Norge 2011 – 2015: Økonomisk analyse av 5 delbransjer og 11 undergrupper". NB! ARRANGEMENTET ER FULLBOOKET, og kun de som har meldt seg på gjennom BI.no kan komme på seminaret.

Torsdag
31
August
  • Starter:08.30, 31. august 2017
  • Slutter:11.00, 31. august 2017
  • Sted:BI Campus Nydalen, auditorium C1-050, NB! endret auditorium!
  • Pris:Gratis
  • Kontakt:Britt-Mari Sletto (britt-mari.sletto@bi.no)

***ARRANGEMENTET ER FULLBOOKET OG PÅMELDINGEN ER LUKKET! KUN DE SOM HAR MELDT SEG PÅ VIA BI.NO KAN KOMME PÅ SEMINARET***

Rapporten er bestilt av Music Norway, utarbeidet av BI Centre for Creative Industries (BI:CCI) i samarbeid med Menon Economics, og er en musikkbransjespesifikk utvikling av BI:CCIs rapport «Kreativ Næring i Norge 2008-2014» fra 2016.

Program:

08.30: Kaffe, te og croissanter
09.00: God morgen - Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway
09.10: Åpning 
09.15: Introduksjon av rapporten, og plassering av rapporten i forhold til tidligere kartlegginger – ved professor Anne-Britt Gran, BI:CCI.
09.30: Presentasjon av resultater ved forsker Øyvind Torp, BI:CCI.
09.50: Bransjeaktørene tar ordet. Panel fra musikkbransjen.
10.30: Veien videre – en kjapp analyse for fremtiden ved professor Anne-Britt Gran

***

Det ligger i Music Norways oppdrag å bidra til økt kunnskap, forskning, kartlegging og analyse av det norske og internasjonale musikkfeltet. Årlig produserer Music Norway rapporter som belyser status og bidrar til strategiske veivalg for å øke norsk musikkeksport og musikklivets rammevilkår.

«Musikkbransjen i Norge 2011 – 2015» inneholder analyser av verdiskaping, sysselsetting, omsetning og lønnsomhet i norske musikkselskaper i tidsperioden 2011-2015. Rapporten har delt bransjen inn i fem delbransjer, som er Live, Innspilt musikk, Rettighetsforvaltning, Management/Opphavere og Musikkinstrumenter. Rapporten har også laget 11 underkategorier av disse.

Rapporten fordeler også selskapene og enkeltpersonforetakene geografisk etter hvor de er virksomme fra. Vi får dermed en oversikt over hvor musikkbransjen befinner seg, hvilken del av bransjen de opererer i, og deres bidrag til verdiskaping og sysselsetting.

Kartleggingen kan hjelpe oss til å forstå hvordan inntektsstrømmene beveger seg, hva som er trendene nå, og kan bidra til at vi kan tilpasse virkemiddelapparat og investeringer på en bedre måte.

 Musikkbransjen er et eksempel på en bransje som har vært gjennom en omstilling fra fysisk til digital økonomi, og som etter en periode med nedgang opplever vekst etter en omstillingsprosess. Denne rapporten kartlegger det som har skjedd etter at bransjen har omstilt seg. Vi tror musikkbransjen også kan være et eksempel for andre bransjer som ennå ikke har kommet seg gjennom digitaliseringstunnelen.

NB! Enkelte har opplevd problemer med påmeldingsknappen på dette arrangementet. Hvis du har problemer med påmeldingsknappen – send epost med navnet ditt til britt-mari.sletto@bi.no