-
Kalender

Bokbad på BI med Brynjulf Jung Tjønn og Bertrand Besigye

Velkommen til en kulturell og inspirerende aften med forfatterne Brynjulf Jung Tjønn, Bertrand Besigye og artist Johan Berggren.

Onsdag
24
Januar
  • Starter:18:00, 24. januar 2024
  • Slutter:19:30, 24. januar 2024
  • Sted:BI - campus Oslo: Kroa, Sandakerveien 116
  • Påmeldingsfrist:24.01.2024 18:00
Meld deg på

Brynjulf Jung Tjønn er en kritikerrost og allsidig forfatter. I 2023 kom diktsamlingen Kvit, norsk mann, som traff både kritikerne og et bredt publikum, og raskt ble trykket i flere opplag. VGs begeistrede anmelder, Trine Saugstad Hatlen, beskrev blant annet Kvit, norsk mann slik «... en knyttneve av en bok (...) noe av det sterkeste jeg har lest" - og ga den terningkast 6! Boken ble tildelt Ungdommens kritikerpris. I juryens begrunnelse kan man blant annet lese: "Det er en samling vonde og kloke – men tidvis også morsomme – dikt om norsk oppvekst og norsk rasisme. Gripende, rystende og viktig ..."

Bertrand Besigye debuterte i 1993 med diktsamlingen Og du dør så langsomt at du tror du lever, som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for. Debutboken oppnådde stor oppmerksomhet. Den er en av svært få moderne norske diktsamlinger som er blitt bestselger. I 2024 kom romanen Svastikastjernen og i 2010 mottok Besigye kritikerros for den monumentale diktsamlingen Og Solen Tilber Ingen Andre Guder Enn Sin Egen Styrke. 

Spellemannsnominerte Johan Berggren har siden debuten i 2019 vokst til å bli en av de mest folkekjære artistene på den norske visesangerfronten. Dagbladet har omtalt ham som “Arven etter Prøysen” og Stavanger Aftenblad har kalt ham “Lillehammers svar på Bjella og Hellbillies”.

Gratis inngang. 

Drikke fås kjøpt i baren.  

Brynjulf Jung Tjønn, Betrand Besiguye og Johan Berggren

Bokbader for kvelden er Yngve Kveine, direktør for næringsliv- og samfunnskontakt ved Handelshøyskolen BI.

Arrangementet arrangeres i samarbeid med studentorganisasjonen BISO, BI Alumni og Home Workspace.