-
Kalender

Kunnskapsfrokost: Hvorfor vil du være leder?

Hva skiller lederskap fra administrasjon? Bli med på seminar 29. mai for å lære mer!

Onsdag
29
Mai
  • Starter:08:00, 29. mai 2024
  • Slutter:09:50, 29. mai 2024
  • Sted:BI - campus Bergen, Auditorium 3 - 3. etg
  • Påmeldingsfrist:28.05.2024 23:59
  • Kontakt:Marianne Grung Farsund (marianne.g.farsund@bi.no)
Meld deg på

Hvorfor vil du være leder?

Kunnskapsfrokostene ved Handelshøyskolen BI – campus Bergen er en nettverksmøteplass for deg som vil være faglig oppdatert på tema innen ledelse. På vårens siste arrangement, vil en av våre mest fengende formidlere Kjetil Eikeset utfordre deg: Hvorfor vil du egentlig være leder?  Det holder ikke å være en god administrator. Ledere må stå for noe, skape mening for folk og meisle ut en fremtid for organisasjonen. Du må ha en kongstanke! 

Kjernen i alt lederskap finnes i Ibsens forfatterskap, mener Eikeset. 
«Kan et kongsemne ta kongsgjerningen på seg, som han kan ta kongskåpen på?»
H. Ibsen 1864

Etter å ha vunnet all makt på slagmarken sitter Skule alene og søvnløs igjen som konge. For han har ingen tanke og ingen ide om hvorfor han vil være konge og hvorfor andre burde følge ham. Kan han da lykkes som konge?

Kjetil Eikeset er psykolog og filosof med cand.psychol og cand.philos fra Universitet i Oslo. Diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI. Siden 1991 har han jobbet som organisasjonskonsulent og foreleser innen organisasjons- og lederutvikling. Han er også fagansvarlig og foreleser på BIs Executive Master of Managementprogram   Ledelse, makt og mening, som starter høsten 2024 på campus Bergen.  Masterprogrammet  fokuserer på at vi trenger ledere mer enn administratorer.  Dagens organisasjoner har bruk for handlekraftige, robuste ledere som er mer opptatt av verdien av samspillet med andre enn eget karriereløp. Kurset er fullt i Oslo, men det er fortsatt noen ledige plasser i Bergen.