-
Kalender

Kvinner i ledelse: Suksesshistorier fra næringslivet

Vi får ofte presentert triste statistikker når det kommer til kjønnsbalanse i ledelse, men det finnes også mange suksesshistorier vi kan bli inspirert og lære av.

Fredag
08
Mars
 • Starter:08:00, 8. mars 2024
 • Slutter:11:00, 8. mars 2024
 • Sted:BI - campus Trondheim, aud. Bakklandet
 • Påmeldingsfrist:07.03.2024 09:00
 • Kontakt:Gunhild Løvik-Stuen (gunhild.stuen@bi.no)
Meld deg på

Hvilke faktorer bidrar til flere kvinner i ledelse og styrer, og hva er de positive ringvirkningene av det? I år feirer vi Kvinnedagen med fire forrykende foredrag fra kvinner og bedrifter som har markert seg i det trønderske næringslivet. 

Kom og lytt til: 

 • Torhild Anita Sørengaard, førsteamanuensis i ledelse og organisasjonsatferd, Handelshøyskolen BI
 • Thale Kuvas Solberg, internasjonal leder innen GreenTech, FinTech og bank, og styremedlem innen energi, media, bank og finans, samt foredragsholder
 • Sissel Gynnhild Hartley, merkevare- og markedssjef for Toppfotball Kvinner
 • Maria Victoria Kolbjørnsen Børset, markedsføring, arrangement og employer branding, Sparebank 1 SMN
 • Lucie Katrine Eidem, HR- og kommunikasjonsdirektør, ScaleAQ

 

NB! Bindende påmelding – manglende oppmøte faktureres.

Program

 • Tid
 • Tittel
 • Foredrags­holdere
 • Mingling, kaffe og frukt

 • Fremtidens kvinnelige ledere

  Ved Handelshøyskolen BI er vi stolte av å kunne utdanne fremtidens kvinnelige ledere. Førsteamanuensis Torhild Anita Sørengaard gir dere et innblikk i vårt bidrag og hvordan vi går frem for å sikre at studentene våre møter arbeidslivet med de riktige verktøyene.

  Foredrags­holdere

  Torhild Anita Sørengaard

 • Åpne døra og sett fram stigen!

  Kjønnsbalansen i norske styrer er i ubalanse, og med regjeringens nye lov vil vi i løpet av de neste årene ha behov for over 10 000 kvinner inn i styrene. Thale Kuvås Solberg tar oss med på sin «reise» i ledelse og styreverden, gir oss tips og inspirasjon til hvordan man kommer i gang, men kommer også med en påminnelse til de som allerede jobber i styrer. Hvordan kan vi alle bidra, være en døråpner for andre, og heie andre opp karrierestigen?

  Foredrags­holdere

  Thale Kuvås Solberg

 • Kvinnefotballen i utvikling

  Kvinnefotballen er i enorm vekst i store deler av verden. Det settes nye publikumsrekorder, spillerne er store merkevarer, nye kommersielle samarbeid inngås og historiske medieavtaler signeres. Denne utviklingen skal Toppserien og 1. divisjon kvinner være med på. I foredraget vil Sissel Gynnild Hartley dele innsikt, eksempler og statistikk som beviser hvorfor kvinnefotballen er Europas raskest voksende idrett, og et svært attraktivt sponsorobjekt.

  Foredrags­holdere

  Sissel Gynnild Hartley

 • Veien venter på deg – gå den!

  Hvordan komme seg opp og frem i arbeidslivet? Maria Victoria Kolbjørnsen Børset forteller om veien fra studier til fast jobb og videre utvikling av egen karriere. Hvordan har hun kommet seg dit hun er i dag? Er det tilfeldig eller basert på valg hun har gjort? Foredraget har som mål å inspirere og motivere

  Foredrags­holdere

  Maria Victoria Kolbjørnsen Børset

 • Mangfold og likestilling i familien, i politikken og i havbruksnæringen.

  HR- og kommunikasjonsdirektør Lucie Katrine Eidem forteller om sine erfaringer fra politikken som folkevalgt i bystyret, som statssekretær i Solbergregjeringen og om viktigheten av mangfold og likestilling hjemme og i næringslivet.

  Foredrags­holdere

  Lucie Katrine Eidem

 • Tapaslunsj

Foredragsholdere

Torhild Anita Sørengaard
Torhild Anita Sørengaard

Torhild Anita Sørengaard

Torhild Anita Sørengaard er førsteamanuensis i ledelse og organisasjonsatferd ved Handelshøyskolen BI. Hun har doktorgrad i organisasjonspsykologi og omfattende kompetanse innen utdanning og utvikling av ledere. 

Hennes spesialfelt er arbeidsmiljø, arbeidshelse og personlighetspsykologi, og hun forsker blant annet på positive effekter av støttende, rettferdig og tillitsbasert ledelse.

Sissel Gynnild Hartley
Sissel Gynnild Hartley

Sissel Gynnild Hartley

Sissel Gynnild Hartley har en BBA Management-grad fra Lancaster University, hun har fullført UEFA Certificate of Football Management, og fullfører for tiden en Master i organisasjon og ledelse ved NTNU. 

Hun bygde sin karriere i det engelske fotballforbundet, hvor hun hadde ansvar for merkevarebygging og markedsføring av kvinnefotballen og A-landslagene, og hvor hun fikk mye av æren for den enorme omveltningen på damesiden. I januar 2022 tiltrådte Sissel en ny fulltidsrolle som merkevare- og markedssjef for Toppfotball Kvinner, foreningen for de 20 toppklubbene på kvinnesiden i Norge.

Lucie Katrine Eidem
Lucie Katrine Eidem

Lucie Katrine Eidem

Lucie Katrine Eidem er HR- og kommunikasjonsdirektør i det internasjonale selskapet ScaleAQ. Hun er tidligere statssekretær for Venstre i Nærings- og fiskeridepartementet, og har åtte års erfaring fra lokalpolitikken som fast bystyremedlem for Venstre i Trondheim bystyre. 

Hun har studert organisasjonspsykologi ved universitet i Wien og ved NTNU. Lucie har over 16 års erfaring fra næringsliv, politikk og ledelse.

Thale Kuvås Solberg
Thale Kuvås Solberg

Thale Kuvås Solberg

Thale Kuvås Solberg er utdannet Siviløkonom fra NHH med BSc in Int. Business fra Handelshøjskolen i København og MSc in Risk Mgt fra Uni. of Southampton. Hun har vært toppleder i internasjonalt børsnotert teknologiselskap, og har bred leder- og styreerfaring fra start-ups, scale-ups og bank/finans. 

Hvor hun særskilt har hatt fokus på strategi, ledelse, teknologi og bærekraft. Kuvås Solberg har styreerfaring fra teknologibransjen, fornybar/energi, mobilitet, og finans. I 2016 ble hun kåret til «Topp 10 Årets unge leder i Norge», og i 2020 ble hun kåret til «Norges 50-fremste tech kvinner» av ODA-nettverket og Abelia.

Maria Victoria Kolbjørnsen Børset
Maria Victoria Kolbjørnsen Børset

Maria Victoria Kolbjørnsen Børset

Maria Victoria Kolbjørnsen Børset har en bachelor i PR og markedskommunikasjon fra Handelshøyskolen BI, og tar nå en master på deltid i organisasjon og ledelse ved NTNU. Ved siden av både jobb og studier har hun engasjert seg i ulike verv og organisasjoner. 

Hun er for tiden fagrådsmedlem i Ung Arena og styremedlem i foreningen Andvake. Maria Victoria har snart jobbet seks år i SpareBank 1 SMN. Her har hun hatt ulike roller, og jobber nå med markedsføring, arrangement og employer branding.  (Foto: Kristoffer Wittrup)