Washingtonseminaret 2008: Valgkampen i USA

25. september 2008

Handelshøyskolen BI, Gambit Hill&Knowlton og Kjell Terje Ringdal arrangerte torsdag 25. September 2008 et aktualitetsseminar om den amerikanske valgkampen. Seminaret arrangeres som en forberedelse til det årlige Washingtonseminaret som i år arrangeres 31. oktober - 7. november i Washington i forbindelse med det amerikanske presidentvalget.

I åtte år har seminaret møtt tungvektere i Washington DC. Seminaret er bygget opp rundt møter med Washingtons ekspertise på politikk, taleskriving, organisasjon og forskning. Deltakerne vil møte fremtredende journalister, akademikere og kjentfolk i verdens hovedstad. Seminaret er tilpasset journalister, politikere, kommunikasjonsfolk og organisasjonsmennesker med ønske om og behov for faglig påfyll, et ønske om å møte nye mennesker og samtidig bevitne en historisk begivenhet, presidentvalget tirsdag 4. november.

Washingtonseminaret blir innledet med et forseminar på Handelshøyskolen BI noen uker før avreise. Høyt profilerte forelesere setter deltakerne i den rette faglige stemning, hvor hovedpoenget med samlingen er å gi deltakerne et faglig grunnlag som gjør reisen til USA enda mer verdifull.

Noen av årets ansikter er: Kjersti Tvedt Morstøl, informasjonssjef i StatoilHydro, Tom Røren, kommunikasjonssjef i Kongsberggruppen ASA, Anna Greva, kommunikasjonssjef i Finansforbundet, Eva Bratholm, informasjonsdirektør i Norad, Sverre Strandhagen, Redaksjonssjef og leder av politisk avdeling i Dagens Næringsliv, Simen Ekern, debattredaktør i Dagbladet, Geir Mo, generalsekretær i Fremskrittspartiet, Trude Måseide, kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor.

Fra BIs side deltar Førstelektor Tor Bang og Eileen Fugelsnes som begge er en del av seminarledelsen, Førsteamenuensis og instituttleder for offentlige styringsformer Kåre Hagen og prorektor Guri Hjeltnes.

Innlederne på aktualitetsseminaret på BI  25. september 2008:

  • Professor Bernt Hagtvet, Universitetet i Oslo: The Constitution, selvbilder og det amerikanske prosjektet.
  • Førsteamanuensis Maria Isaksson, Handelshøyskolen BI: Barack Obamas tale: A more perfect Union.
  • Gerhard Helskog, TV2. Tidligere USA-korrespondent: En nasjon av innvandrere.
  • Hon. Benson K. Whitney, USAs ambassadør til Norge: Transatlantic relations after 2008 election
  • Professor James Thurber, American University, Washington DC: Campaign management

Tekst: Ole Petter Leite, Kommunikasjonsrådgiver ved Handelshøyskolen BI

Du kan også se alle nyheter her.