MSc graduering med internasjonalt preg

12. desember 2008

2008- kullet av Master of Science ved Handelshøyskolen BI ble graduert torsdag 11.desember. 204 studenter deltok i den internasjonalt pregede seremonien med ”hatt og kappe”. I kullet er 18 prosent av studentene internasjonale og representerer hele 23 land. To studenter delte tittelen "beste student" og graduerte med A i snitt.

Av totalt 437 studenter i MSc kullet 2006- 2008 deltok 204 på gradueringsseremonien tordag 11. desember. Med 400 gjester var det ca. 600 personer totalt i tillegg til  faculty som deltok på arrangementet. Gradueringsseremonien ble avholdt i Finn Øien auditorium og hadde et internasjonalt preg med sine 33 utenlandsstudenter.

Etter rektors gratulasjoner talte tidligere BI-student og konserndirektør i Schibsted Kjell Aamot til lydhøre studenter om hva han var opptatt av i rekrutteringen av nyutdannede. Han hadde mye godt å si om kvaliteten på nyutdannede kandidater fra BI, og viste til at Schibsted har rekruttert flere.

Beste studenter

Divisjonsdirektør for individmarkedet ved BI, Jens Petter Tøndel delte ut pris til beste masterstudent. I år var det to studenter som mottok pris for beste student. Prisene gikk til Trine Bretteville og Marie Elisabeth Holm som begge har studert master i internasjonal markedsføring og ledelse. Begge to kunne skilte med A i snitt. De har begge vært i andre studieår på Grand École-skolen og BIs samarbeidspartner ESCP-EAP i Paris. De to jentene fikk heder og ære, diplom, BI- klokke, 5000 kroner og massiv applaus fra salen.

Spesiell graduering

Direktør for master programmene ved BI, Ann Kristin Helgeland Calisch, mente at dette var en spesiell graduering: – Dette er først og fremst en viktig hendelse og merkedag for de studentene som blir uteksaminert i dag. Dette er en dag de kommer til å huske resten av livet. Av 437 som gjennomførte MSc ved BI er 52 av dem utenlandske studenter fordelt på 23 nasjonaliteter, noe som gjør at masterprogrammene til BI får et sterkt internasjonalt preg. Det er heller ingen andre skoler i Norge som har graduering med ”hatt og kappe”, så det er unikt, uttaler Calisch med et smil.

 

Du kan også se alle nyheter her.