Fulle hus under BI Kompetanseforums årskonferanse 2009

29. januar 2009

Årskonferansen 2009 ved Handelshøyskolen BI trakk fulle hus og ble besøkt av både norske og utenlandske toppledere hvor ledelse, HR og kompetanseutvikling i tøffe tider sto på agendaen.

Gjennom årskonferansens 12 årlige løp har over 6.000 personer gjestet arrangementet i regi av BI kompetanseforum.  Konferansier Bente E. Engesland loset tilhørerne gjennom to dager med spennende foredrag, seminarer og debatter med norske og utenlandske toppledere.

Rektor Tom Colbjørnsen åpnet konferansens første dag med sitt innlegg med fokus på kunnskapsledelse under temaet: Å lede kloke hoder – et umulig prosjekt? Han presenterte sine egne erfaringer med å lede en av Europas største handelshøyskoler og fortalte blant annet åpenhjertig om hvilke interne utfordringer og ”minefelt” BI sto ovenfor.

”Ledelse når ingen vil la se styre” var utgangspunktet for debatt med Anne Aasheim, ansvarlig redaktør i Dagbladet, Tom Remlov administrerende direktør i Den norske Opera og Ballett, Allis Helleland tidligere direktør ved Nasjonalmuseet, Erik Kreyberg administrerende direktør for A-Hus i Oslo og rektor ved Handelshøyskolen BI Tom Colbjørnsen, hvor deltakerne ga sine synspunkter på hvorfor problemene i kunnskapsbedrifter ofte løses ved at lederen må gå.

Harvardbesøk

Urs Gasser fra Harvard Law School i USA var åpningstaler andre dag med foredraget: Digital Natives: Are you ready for the new Millenials? Her fortalte Gasser om førstegenerasjons digitalt innfødte; unge mennesker som vokser opp i en digital tidsalder og som vil forme fremtiden ut i fra deres image. - Vår økonomi, politikk, kultur og til og med formen på vårt familieliv vil bli forandret for alltid, ifølge Gasser.
Partner og administrerende direktør i Boston Consulting Group Knut Haanæs etterfulgte Gasser ved å fortelle om hvordan de systematisk og målrettet jobber med kompetanseutvikling for å tiltrekke seg talenter og utvikle de videre. Som et av verdens ledende konsulentselskaper innen strategisk ledelse og endringsledelse er fokus på lederutvikling og kompetanse helt avgjørende.

Dagens Næringsliv referer følgende i sin artikkel fra Haanæs i sitt innlegg under konferansen:
- Vi må innse at talentene er ute etter en reise, ikke en jobb for livet. Første jobb er første etappe - ikke hele reisen. Sånn er det. Det er deres logiske referanseramme, sier Knut Haanæs, partner og administrerende direktør i Boston Consulting Group (BCG) Oslo.
- Man klarer ikke å utvikle talent i isolat. Man må også ha system der vi samspiller de som har lite og mye erfaring. Det er en toveis læringskontrakt: å kombinere talent og erfaring, avslutter Haanæs. Les omtalen i dn.no her

Hvordan fly høyere?

Henriette Fenger Ellekrog, Executive VP Corporate HR i SAS Group hadde et avsluttende innlegg under temaet: kulturell turnaround i et skandinavisk selskap – hvordan få SAS til å fly enda høyere? SAS står foran store utfordringer som et skandinavisk eiet selskap og har over 40 fagforeninger. Ellekrog la vekt på hvordan SAS takler dette og hvilke grep de tar for å fornye seg og hele tiden ha fokus på engasjement og motivasjon hos de ansatte. Les omtale i e24.no her

Direktør for BI Kompetanseforum Arvid Steen Kaasa var svært fornøyd med årets arrangement: - vi har fått samlet en gruppe toppledere med en unik erfaring innen ledelse og HR, og jeg føler vi har hatt en god miks av ulike bransjer noe som er avgjørende for deltakernes utbytte av konferansen, avslutter Kaasa.

Mange kjente navn på programmet

Er rekke andre kjente navn sto også på det travle programmet; blant annet Bjørn Hopland, HR Operations Manager for Microsoft Vest-Europa, Cecilie Heuch, personaldirektør i Det Norske Veritas og Elin Ørjaseter, forfatter og kommentator i e24.no for å nevne noen.

Tekst: Ole Petter Leite, kommunikasjonsrådgiver ved Handelshøyskolen BI

Du kan også se alle nyheter her.