"Norway Day" i Shanghai

21. april 2009

Det var stor begeistring for norsk kultur og mat blant kinesiske studenter ved Fudan University i Shanghai – spesielt rømmegrøt og brunost!

Torsdag 16. april inviterte avgangselever ved Handelshøyskolen BIs i Internasjonal markedsføring til ”Norway Day” i Shanghai. Målet for dagen var å spre informasjon om Norge og norsk kultur, og flere hundre kinesiske studenter innom arrangementet.

Bidragsytere

I samarbeid med Fudan University og Nordic Center, samt bidragsytere som Norway EXPO 2010, fikk kinesiske studenter presentert et variert program i form av foredrag samt videopresentasjoner, og de gikk hjem med mange nye norske inntrykk. General Konsul Fred Nomme (avbildet til venstre) åpnet dagen før Kristin Welle Strand fra Expo Norway 2010 tok over stafettpinnen.

Ikke bare norsk

Men det var ikke bare nordmenn som stilte opp og holdt foredrag. For å gjøre dagen komplett var Professor Zhu Jianxin invitert for å holde foredrag om nordisk og norsk film. David Wu, president for Grenland Group Asia, stilte opp og foreleste om forskjeller på norsk og kinesisk business kultur.

Stor interesse

I tillegg til presentasjon om forskjeller på norsk og kinesisk kultur og business kulur stilte Det Norske Veritas, Laerdal Medicine, Arwi Electronics og Becotek opp og holdt presentasjoner og tok imot CVer fra de oppmøtte studentene. Handelshøyskolen BI stilte med stand og interessen for å studere på BI var stor.

Rømmegrøt

Etter ett forrykende moteshow der de norske studentene stilte opp som modeller og viste klær fra Scandic, en norsk bedrift som produserer klær her i Shanghai, var det på tide med lunsj. På menyen stod ikke bare norsk laks, men også spekemat, lefser og vafler med brunost. I tillegg ble rømmegrøt introdusert til kinesiske studenter. Etter ett par nølende forsøkskaniner ble køen til rømmegrøten bare lenger og lenger - og til grøtgryta til slutt var tom.

Du kan også se alle nyheter her.