BI nr 3 i Norden på Financial Times rangering

11. mai 2009

Handelshøyskolen BI klatrer syv plasser på Financial Times’ rangering av skreddersydde kompetanse- og lederutviklingsprogrammer for 2009.

BI kommer i år på 58. plass blant universiteter og høyskoler i verden – opp syv plasser fra i fjor, og 26. plass blant europeiske universiteter og høyskoler som utvikler og leverer skreddersydde kompetanse- og lederutviklingsprogrammer til bedrifter.

Det er 65 institusjoner som er blitt rangert. Flere institusjoner har blitt vurdert uten å komme med på listen.

- Denne rangeringen viser at BIs internasjonale satsing i bedriftsmarkedet gir resultater. BI er nå rangert som nummer 26 blant handelshøyskoler i Europa og nummer 3 i Norden, bare forbigått av Stockholm School of Economics og Helsinki School of Economics, sier rektor ved BI Tom Colbjørnsen. Min visjon for BI er at vi skal bli blant de ledende handelshøyskole i Europa. Denne rangeringen viser at vi er på riktig vei, avslutter Tom Colbjørnsen

Divisjonsdirektør for BIs bedriftsprogrammer, Kristian Bogen, forklarer fremgangen med at BI har gjort mange riktige og viktige grep.

– BI tilbyr skreddersydde kompetanse- og lederutviklingsprogrammer på tvers av landegrensene. Det gir oss internasjonale kunder. Vi har som ambisjon å gi de bedriftene vi samarbeider med den fleksibilitet og mobilitet de ønsker i sine opplegg for kompetanseutvikling, sier Bogen.

Nytteverdien avgjør

Financial Times* rangering av skreddersydde bedriftsinterne program er blant annet basert på hva oppdragsgiverne mener om nytten av programmene for deres respektive organisasjoner ("value for money" og "future use").  I tillegg har Financial Times vurdert stillingsnivået til deltagerne. Topplederprogrammer rangeres høyere enn programmer for mellomledere og fagspesialister. Financial Times legger også vekt på skolens internasjonale profil i selve programgjennomføringen.

BIs bedriftsinterne programmer

Handelshøyskolen BI har de siste årene gjennomført en rekke skreddersydde interne programmer for næringsliv og offentlig sektor. BIs bedriftsinterne program gjennomføres i dag over hele Norge og på de steder i utlandet hvor kunden måtte se seg tjent med å gjennomføre slike programmer.

Kontaktinformasjon:

Rektor Tom Colbjørnsen, 4641 0448
Divisjonsdirektør Kristian Bogen, 4641 0400

FT Executive Education Customised ranking 2008

 

Du kan også se alle nyheter her.