Mer forskning på samfunnsansvar

23. oktober 2009

Kommunikasjonsbransjen feiret seg selv tidligere denne uken. Fra BI holdt professor Øyvind Ihlen og Peggy Brønn spennende innlegg.

Professor og fagets nestor James Grunig holdt foredrag sammen med professor Joep Cornelissen fra Leeds University. Vår egen Øyvind Ihlen, den første professor innen kommunikasjonsfaget, og førsteamanuensis Peggy Brønn holdt også et innlegg på fagdagen.

Professor Øyvind IhlenProfessor Øyvind Ihlen hadde et interessant foredrag om forskjellene i kommunikasjonsbransjen på tvers av landgrensene, Norges versus Europa: hva er det spesifikt med Norge. - Det ser ut til at miljøene tenker relativt likt på tvers av landegrensene i Europa. Men Norge skiller seg kanskje noe ut ved at det er et lite land med tette nettverk og kort maktavstand. I tillegg har Norge en annen arbeidslivstradisjon som påvirker hvordan kommunikasjonsbransjen jobber, sier Ihlen og viste til en undersøkelse fra European Communication Monitor.

På forskningssiden så tror professor Ihlen at forskningen i tiden fremover vil komme til å dreie seg mer og mer om globalisering, samfunnsansvar og teknologi. - Jeg tror disse temaene vil dominere på forskningsfronten framover. Jeg lover i alle fall at flere av oss her ved BI skal se nærmere på dette i tiden fremover, avslutter professor Ihlen.

På kvelden samlet bransjen seg i Gamle Logen til en festmiddag med tilhørende taler, intervjuer og underholdning.

Les mer om foredragsholderne her.

Du kan også se alle nyheter her.