Næringslivsdagen ved BI Bergen 2010

26. februar 2010

Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lenger tid var hovedbudskapet på Næringslivsdagen 2010.

Dag Otto Lauritzen

Næringslivsdagen 2010

ble i år gjennomført i Grieghallen, og det med stor suksess.

Dagens program la stor vekt på gründervirksomhet og BI studentene fikk gjennom dagen mange tips til å starte egen virksomhet.

Dag Otto Lauritzen, kjent fra både sykkelsporten, "Skal vi danse" og "Mesternes Mester", var dagens konferansier. Gjennom et spennende foredrag om hans karriere påpekte han viktigheten av å tørre å ta sjangser. - Man kommer ikke til toppen uten laget rundt deg, sier Lauritzen. Dette gjelder både i idrettensverden og i næringslivet. Premier de som er med på å få hjulet til å gå rundt.

Steinar Olsen"Vi vil gjøre verden til en bedre plass!"

Steinar J. Olsen fra Stormberg AS forteller om hvordan han som gründer jobber strategisk mot å gjøre verden til en litt bedre plass. Stormberg som en kommersiell bedrift er i likhet med alle andre bedrifter opptatt av å tjene penger. Men mener at  man kan gjøre dette samtidig som man gir noe tilbake til samfunnet. Stormberg er et godt eksempel på akkuratt dette. Bedriften viser både engasjement i forhold til miljøet og medmennesker.

Kontakt mellom studenter og næringsliv

I løpet av dagen ble det god tid for studenten å skape verdifulle kontakter med næringslivet. For studenten som denne våren avslutter sine studier er Næringslivsdagen en ypperlig arena for å skape kontakter som kan føre til en fremtidig jobb.

Studenter ved BI Bergen 

"Gi aldri opp!"

For mange var dagens høydepunkt foredraget med dekkongen Tommy Sharif.
Gjennom sitt humoristiske innslag fortalte han om bakgrunnen for dekkimperiet og veien videre. Studenten fikk innblikk i den lange veien mellom det å selge dekk og felger i garasjen til det som nå er norges største dekkforhandler. Bedriften satser nå på nettdistribusjon av dekk og har planer om å ekspandere til store deler av europa. På siden av dette kom også Sharif med mange trivielle opplysninger som blant annet omhandlet koking av egg.

Tommy Sharif  

Foto: Lisa-Mari Grytten

Du kan også se alle nyheter her.