- Kompetanseheving viktigst

16. juni 2010

Faglig påfyll, nye karrieremuligheter og bedre lønn er bare noen eksempler på hva du kan få igjen for videreutdanning.

- De fleste verdsetter karriereutvikling og faglig utvikling svært høyt, høyere enn blant annet lønn. Det viser undersøkelser vi har gjort blant arbeidstakere, sier konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower til Aftenpostens Videreutdanningsbilag 16. juni.

Rektor Tom Colbjørnsen

Tenker på fremtiden

I en undersøkelse Handelshøyskolen BI gjorde i 2008, svarte 84 prosent at de var svært positive til fremtidige karrieremuligheter - før de begynte på etter- og videreutdanning. 70 prosent av disse var svært fornøyde med jobben sin.
Tom Colbjørnsen, rektor ved Handelshøyskolen BI, tror at mange av de som er fornøyde i jobben sin, men likevel velger videreutdanning, tenker fremtiden når de setter seg på skolebenken.

- For mange av disse er det nok slik at de ser arbeidslivet endrer seg, og de ønsker å posisjonere seg i et fremtidig arbeidsliv. En rykende fersk undersøkelse vi har gjort, viser at tre av fire tror videreutdanningen vil påvirke lønn og karrieremuligheter, sier han til Aftenposten.
I følge Colbjørnsen er verdien i å ta videreutdanning først og fremst å styrke fremtidig karriere, samtidig som det reduserer risikoen for å bli forbigått av nyutdannede medarbeidere.

- For kunnskap er ferskvare, og skal du henge med, må du ha faglig påfyll. Gikk du for eksempel ut fra skolen for 20 år siden, merker du kanskje at du blir pustet i nakken av unge medarbeidere.
- Og vil du ikke risikere å bli faglig forbigått av de unge, kan videreutdanning være en løsning, fortsetter han.

 

En forsikring

Du kan også se på videreutdanning som en slags forsikring. Hvis bedriften nedbemanner eller i verste fall legger ned, kan det bety jobbskifte.
- Og det å ha fersk utdanning, viser at du fortsatt er på hugget. Det vil gjøre seg godt på CVen når du søker ny jobb, sier rektoren.
Colbjørnsen mener også at kompetanseheving gir deg mer selvtillit, for du vil føle deg faglig tryggere.

- Mer og mer arbeid utføres i team og prosjekter, og for å nå fram med dine ideer og for å bli en likeverdig deltaker, er faglig trygghet en kjempestyrke. Det vil også smitte over til sosial trygghet.
- Dessuten er det slik at for å kunne ha påvirkningsmulighet og gjennomslagskraft, krever det at du har en faglig trygghet i bunn. Dette gjelder både for ledere og andre medarbeidere i bedriften, sier Colbjørnsen.

Du kan også se alle nyheter her.