Suksess med karrieredagene

4. oktober 2010

Årets Karrieredager ved Handelshøyskolen BI trakk over 100 bedrifter og H.K.H. Kronprinsesse Mette Marit mente dette kunne bli en livsendrende dag for mange studenter.

Karrieredagene 2010 ble arrangert av Næringslivsutvalget ved Handelshøyskolen BI. Leder for Næringslivsutvalget Kari Øie Nilsen er veldig fornøyd med arrangementet.

Mange hadde møtt fram for å høre Idar Vollvik.

- På Karrieredagene i år har vi sett en gjensidig interesse og engasjement fra både studenter og bedrifter. Med et upåklagelig oppmøte, gode tilbakemeldinger og høy minglingskultur har karrieredagene blitt til mulighetenes dag, sier Nilsen. Det er gøy å være med på å skape et arrangement der ambisjoner kan bli til virkelighet.

I løpet av Karrieredagene 2010 ble det holdt CV-kurs med BI Karriereservice og Deloitte, og studentene fikk også en innføring i hvordan et jobbintervju foregår.

Mange utfordringer

Blant foredragsholderne var kommunikasjonsdirektør i Deloitte Frode Vik Jensen, konsernsjef i Schibsted Rolv Erik Ryssdal og artistmanager Jan Fredrik Karlsen.

Handels- og mæringsmininster Trond Giske holdt foredrag tirsdag 28. september om hvilke utfordringer norske studenter står ovenfor. Og ministeren la spesielt vekt på den stadig økende konkurransen fra Asia,og oppfordret studentene til å tenke internasjonalt.

Les mer om Giskes foredrag på BI

Gründer Idar Vollvik trakk fult hus under Karrieredagene.For smarte?

Gründer Idar Vollvik holdt foredrag onsdag 29. september og Finn Øien auditoriet var så fullpakket at studentene måtte stå og sitte i trappene for å få plass. Vollvik fortalte om både oppturer og nedturer som gründer, og mente at kun 4 prosent av siviløkonomene i Norge velger å bli gründer.

- Dere kan gi meg konkurranse, men dere er for smarte til å ta risikoen og velger i stedet sikre jobber, sa Vollvik til en fullsatt sal. Men gjør som Ole Brumm, si ja, takk begge deler!

Les mer om Vollviks foredrag

Både studenter, ansatte og bedrifter møtte fram under åpningen av Karrieredagen.Livsendrende dag

Karrieredagen 30. september ble åpnet av H.K.H Kronprinsesse Mette Marit. Over 100 bedrifter holdt stand ved Handelshøyskolen BI. Under åpningen spøkte Kronprinsessen med sine egne karrieremuligheter, men hun påpekte at hun setter pris på utdannelsen hun nå tar ved Handelshøyskolen BI.

- Men jeg vil anbefale studenter på det sterkeste til å benytte muligheten og besøke noen av de over 100 standene som er representert her i dag. For noen av dere kan dette være en livsendrende dag, sa Kronprinsessen.

Les mer om Kronprinsesse Mette Marits åpningstale her

Du kan også se alle nyheter her.