Lederkurs i USA og Kina

20. desember 2010

Inspirert av større universiteter i USA og Europa satser Handelshøyskolen BI på komprimerte intensivkurs for at sjefen skal få nødvendig oppdatering.

- Det handler om å tilby ledere kortere kurs i en hektisk hverdag, at de får en oppgradering på sitt område, sier prosjektansvarlig Espen Haugerud til E24 20. desember.

BI holder kurset Doing business in China i februar.Personer fra både offentlig og privat sektor har deltatt på Executive Short Programmes i høst og porteføljen for våren 2011 inneholder kurs både i Oslo, USA og Kina.

- Vi ønsker å tilby ledere og nøkkelpersoner muligheten til å holde se à jour med hva som er utviklingene i de ulike områder, sier Haugerud. Det hele på en effektiv måte hvor kursene er lagt opp på få dager, uten eksamensgjennomføring.

Bedriftsbesøk

Norske bedrifter ønsker å lære mer om handel med Kina, og for første gang arrangerer BIs Executive Short Programmes studietur til Shanghai i februar.

På en studieuke skal teori og praksis kombineres gjennom forelesninger på Fudan universitet og bedriftsbesøk til kinesiske som jobber mot det norske markedet og og norske selskaper etablert i Kina.

Det er Kinas voksende rolle i verdensøkonomien som gjør at BI ser at det er marked for slike intensiv-kurs, skriver E24.

-Vi tilbyr kurset Doing business in China, sier Haugerud. Der får deltagerne møte kinesisk næringsliv og norske bedrifter som har etablert seg i Kina. Samtidig vil det gi et innblikk i hva som kreves for å jobbe i det kinesiske markedet.

-Tid er knapphetsfaktor, samtidig som ledere innser behovet for å følge med i den rivende utviklingen innen flere fagområder, sier Haugerud.

Noen av kursene våren 2011:


Doing business in China. Shanghai 28.februar - 5. mars.
Hvordan lede den virtuelle arbeidsformen? Nydalen 16.-17. mars
Forretningsutvikling og innovasjonsledelse. San Francisco 27.-31. mars
Sosiale medier – strategiske muligheter i det nye medielandskapet. Nydalen 28.-30 mars
Bedriften og lederens samfunnsansvar - et ansvar i endring. Nydalen 29.-30. mars

Du kan også se alle nyheter her.