-Gi studentene jobberfaring

25. april 2012

Det holder ikke med gode karakterer dersom du skal få jobb etter endt utdanning. De fleste bedrifter krever også relevant erfaring, skriver Dagsavisen 26. april 2012.

Behovet for et samarbeid mellom næringslivet og utdanningsinstitusjonene er stort, mener DNB.

Studenter ved Handelshøyskolen BI.– Det er ganske tydelig for oss at utdanningsinstitusjonene forbereder studentene ulikt på arbeidslivet. Studenter som kommer fra BI, for eksempel, er mer vant med å bli fulgt opp og å jobbe i grupper. sier Glenn Menkin, fagansvarlig for rekruttering i DNB til Dagsavisen.

DNB er en av flere bedrifter som er med i BIs internshipordning.

BI-studenten Ingrid Marie Zeiner er en av dem som skal prøve seg som intern i sommer, og også videre ut høsten fordi Handelshøyskolen BI har en avtale med DNB om at studenter kan få studiepoeng gjennom å være interns der.

– Jeg studerte først i fire år i USA, og da jeg kom hjem, var jeg i den situasjonen at jeg hadde gode karakterer og papirer fra skolen, men lite erfaring. Derfor har jeg prioritert å få den erfaringen nå. Det handler litt om at man må bygge opp en pakke med både akademisk kompetanse og praktisk erfaring, sier hun til Dagsavisen, og påpeker at hun synes det er helt i orden at arbeidsgivere nå i større grad ønsker nyutdannede med erfaring.

Les saken i Dagsavisen.

Du kan også se alle nyheter her.