Får jobb lenge før eksamen

11. april 2012

81 prosent av siviløkonomstudentene og 48 prosent av bachelorstudentene ved Handelshøyskolen BI fikk i fjor jobb før studiene var ferdige.

Arbeidsmarkedsundersøkelsen for BIs avgangskull 2011 viser at 81,2 prosent av siviløkonomene og 73,3 prosent av masterstudentene fikk jobb før de var ferdige med studiene. Det er en oppgang på henholdsvis 15,7 og 5,1 prosent fra året før. Blant bachelorstudentene var det 48 prosent som fikk jobb før avlagt eksamen.

– Tallene bekrefter at BI leverer relevant utdanning av høy kvalitet som er etterspurt i  arbeidsmarkedet, sier divisjonsdirektør ved BI Jens Petter Tøndel.

Undersøkelsen viser at 95 prosent av siviløkonomene som gikk ut våren 2011 fikk jobb innen seks måneder etter at graden var fullført.

Marianne Vågan har kapret drømmejobben. Foto Finansavisen.Fikk drømmejobben

Blant årets avgangsstudenter er det allerede en rekke som har skrevet jobbkontrakt, skriver Finansavisen 11. april 2012. En av dem en Marianne Vågan, som snart er ferdig med tredje året av bachelorstudiet i markedskommunikasjon.

Hun har funnet sin drømmejobb i kommunikasjonsbyrået Gambit Hill+Knowlton Strategies.

– Jeg ønsket meg jobb i Gambit H+K fordi jeg hadde et svært godt inntrykk av byrået.  Gjennom studiet har jeg lært teorien, nå gleder jeg meg til å lære praksis, sier Vågan til Finansavisen.

Les også saken på hegnar.no

Du kan også se alle nyheter her.