Utkonkurrerte 100 søkere

2. juli 2012

Mens mange tar ferie stiger studentene inn i arbeidslivet for å gjøre jobben. BI-studenten Christina Marie Lie (22) har sikret seg et internship i Norges største meglerhus, DNB Markets.

Christine Marie Lie utkonkurrerte over 100 søkere, og er glad for sjansen som summer intern i meglerhusets Corporate Finance-avdeling.

Det til tross for at hun må bytte ut sommerferien med jobb: 

- Jeg har ingen problemer med å bytte ut sommerferie med et svært relevant internship i forhold til det jeg studerer, sier Lie til E24.

Christina Marie Lie jobber i sommer hos DNB Markets.- Til høsten begynner jeg på master med spesialisering i finans, og er sikker på at det å få jobbe med corporate finance i sommer vil gi meg et fortrinn når jeg skal tilbake på skolebenken til høsten og for videre fremtidig karriere, sier hun.

Til vanlig studerer hun til siviløkonom ved Handelshøyskolen BI i Oslo.

For ifølge Arbeidsmarkedsundersøkelsen for Handelshøyskolen BI jobber hele 83,5 prosent av studentene ved siden studiene - en oppgang på tre prosent fra året før.

Hos Econa, en interesseorganisasjon for høyt utdannede økonomer, siviløkonomer og økonomistudenter, bruker studentene også mer tid på arbeid ved siden av studiene.

Les hele saken i E24.

Du kan også se alle nyheter her.