Hvorfor studere på BI?

16. august 2012

Studentene er tilbake på BI og immatrikuleringen er i gang. Vi har spurt studentene om hvorfor de har valgt å studere ved Handelshøyskolen BI.

Arben (Bachelor i Økonomi og Administrasjon) og Mads Andre (Bachelor i Finans)

- Vi har et godt inntrykk av skolen og den har et godt rykte, derfor valgte vi BI. Mulighetene for å få jobb når vi er ferdig med studiene er en annen grunn, sier de to.

- Vi har høye forventninger til BI, og til at vi kommer til å få gode og engasjerte lærere.

 Zeynep og Aydin Karagøz er søsken, og skal begge starte på Bachelor i Økonomi og Administrasjon.

- Jeg har jobbet i fire år og nå gleder jeg meg til å lære noe nytt og bli kjent med et nytt miljø, sier Aydin.

Også Zeynep ser frem til en ny hverdag ettter elleve år som daglig leder: - Jeg valgte BI på grunn av jobbmulighetene og fordi det er lettere å gjøre karriere etter studiene. Det var et bevisst valg på grunn av muligheten til å jobbe innenfor det private, går man på høyskolen ender man som regel opp i det offentlige.

For broren Aydin er også BIs kontakter internasjonalt noe som trekker: - Jeg synes BI virker som en spennende skole med et godt rykte, og man har gode muligheter for utveksling, sier han om hvorfor han valgte BI.

Fire nye studenter på Bachelor i Entreprenørskap: Simen Klafstad, Fredrik Heggeli Haugen, Chris Jakobsen og Lars Marius Strømberg Jappée.

- Jeg ser frem til å få ny kunnskap og et stort nettverk innenfor næringslivet, svarer Simen på spørsmål om hvilke forventninger han har til BI og studiene.

Fredrik og Chris er enige om at det sosiale, det å møte nye mennesker, er noe de gleder seg til, i tillegg til å lære mye nytt. - Jeg forventer at studiet skal gi et godt grunnlag videre for karrieren, sier Lars Marius.

Hvorfor valgte dere BI? 

- Jeg har hørt mye bra om skolen og fått den anbefalt, sier Simen, som i likhet med Fredrik og Lars Marius kommer fra Oslo-området og ønsket å holde seg i her. Chris, derimot, er ny både på BI og i by'n: - Jeg har hørt mye bra om BI, og for meg som kommer fra Trømsø er det spennende med noe annet. Gøy å prøve noe nytt, en ny by.

Du kan også se alle nyheter her.