Mange vil på utveksling

1. august 2012

Nærmere 300 BI-studenter skal på utveksling i høst. Men kun 2 prosent av norske studenter ønsker å studere andre steder i Norden. Det viser tall fra Econa.

Det norske næringslivet blir stadig mer internasjonalisert og studentene bør reise ut for å kunne henge med i utviklingen, sier rektor ved BI Tom Colbjørnsen til Finansavisen 1. august. Han mener det er positivt at studentene velger å studere utenfor Norden.

-Asia blir stadig viktigere, også for norsk næringsliv. USA er fortsatt verdens største økonomi, og vil være det i mange år ennå. Næringslivet internasjonaliseres, og utdanningssystemet følger etter. Mer utveksling blir en del av dette bildet. Dersom studenten har planer om å jobbe i Norge kan det lønne seg å velge et land, som er viktig for Norge, som for eksempel Tyskland.

studentene dropper Norden Marthe Leistad avsluttet denne våren sin MS i Strategic Marketing Management ved BI Oslo og valgte først og fremst å dra på utvekling for å forbedre språkkunnskapene. Under studiene reiste hun først et år til Tyskland i forbindelse med bacheloren i internasjonal markedsføring og under masteren dro hun på utveksling til Cape Town.

Leistad tror språkkunnskaper og opplevelser er motivasjonen til de fleste som reiser ut av Norge. Når hun nå går ut i jobb i Kraft Foods tror hun språkkunnskapene vil bli nyttig.

Du kan også se alle nyheter her.