Jentene vil til topps

4. april 2013

BI studentene Veronica Kristensen (24) og Cecilie Collett Sælør (23) er to av stadig flere jenter som har valgt å ta på seg noen av de tyngste ledervervene i Studentforeningen SBIO.

Hegnar Kvinner skrev 2. april om en ny undersøkelse gjennomført av Norstat og Opinionen for BI, som viser at det blant den nye generasjonen studenter er like mange jenter som gutter med ambisjoner om å bli ledere. 21 prosent av guttene og 19 prosent av jentene svarer at de er interessert i å sikte seg inn mot en lederstilling etter endt utdanning.

Ledertalent

BI studentVeronica Kristensen (24) som i dag er styreleder i SBIO og studentenes representant i BI styret, har siden hun var elevrådsleder på ungdomskolen engasjert seg i ulike lederverv. Siden 2010 har Kristensen blant annet vært leder for fadderuken, foredragsansvarlig og nestleder for Næringslivsdagene og kommunikasjonsansvarlig for BI-studentaksjonen.

-Jeg har lenge vært interessert i ledelse som fagfelt og studerer nå master i Organisasjonspsykologi og ledelse. Det er klart at jeg i fremtiden ønsker å prøve meg som leder i næringslivet, noe jeg både tror og håper jeg vil få til, sier Kristensen.

Etter et år som logistikkansvarlig i styret til Bergensbaneløpet og et ønske om større BI studentutfordringer, ble Cecilie Collett Sælør (23) i høst valgt til ny leder for løpet. Siviløkonomstudenten har i tillegg engasjert seg i ulike lederverv innenfor både politikk og studier.

-Jeg er veldig åpen i forhold til hvor jeg kommer til å ende opp videre i karrieren, men ser ikke på det som en umulighet at jeg kommer til å ha en type lederstilling en dag, sier Collett Sælør.

Du kan også se alle nyheter her.