Sikret seg sommerjobben

18. juli 2013

Til DNBs summer internship-program var det flere hundre søkere. BI-student Anders Aune Berntsen (23) var én av de som kom seg gjennom nåløyet.

I sommer tar Aune Berntsen, sammen med Ingar Haaland fra NHH, plass blant analytikerne i Norges største meglerhus, DNB Markets. Siviløkonomstudentene slo ut over 700 søkere om de 18 plassene og kom gjennom nåløyet til det svært populære sommerjobbprogrammet.

BI-student Aune Berntsen er fornøyd med starten. Han er inne i sin fjerde uke av programmet og har fått føle på kroppen hvordan det er å jobbe i et internasjonalt meglerhus.

- I forrige uke hadde jeg samtaler med noen australske gruveselskaper, og måtte tilpasse meg deres tidssone. Dermed måtte jeg opp klokken 2 om natten for å jobbe, forteller BI-studenten til Finansavisen, og presiserer at det selvfølgelig var frivillig.

Hard konkurranse 

Summer internship er en ettertraktet ordning blant studenter, og flere av de største selskapene tilbyr programmet. Blant de mest attraktive selskapene som tilbyr ordningen er PwC, KPMG, Ernst & Young, Boston Consulting Group, Deloitte, McKinsey og SEB, i tillegg til DNB. 

Med mange søkere og få plasser er det et trangt nåløye å komme igjennom. Og hvis man først gjør det, kan man vente seg lange dager. 

- Jeg er på kontoret rundt klokken syv om morgenen. Da får jeg tid til å skru på PC-en og oppdatere meg før morgenmøtet starter klokken halv åtte. Her gir blant annet analytikerne sine seneste oppdateringer, forklarer Anders. 

Ingen kjære mor 

Sammen er de enige om at starten føltes brå, men også veldig lærerik. 

- På mange måter ble man kastet rett ut i det. Dette kan selvfølgelig føles litt skremmende, men samtidig tror jeg det er på denne måten man lærer best, mener Anders. 

Om noen uker er studentene ferdig med sommerjobben i Bjørvika. Så venter nye timer på lesesalen, før det virkelige arbeidslivet venter om ett til to års tid.

Les hele saken i Finansavisen onsdag 17. juli.

Handelshøyskolen BI tilbyr internship for både bachelor og master-studenter.

Du kan også se alle nyheter her.